Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Άρθρο κόλαφος από το Politico: Στα ύψη η αστυνομική βία εν μέσω lockdown στην Ελλάδα

Πολυτεχνείο αστυνομία ΜΑΤ ένταση προσαγωγές ΠΑΜΕ Πανεπιστημίου

 

Αποκαλυπτικό άρθρο αναφορικά σχετικά με την κατάσταση - με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας - στη χώρα, η οποία είναι «κλειδωμένη» λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Έναρξη διερευνητικών με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου

Έναρξη διερευνητικών με την Τουρκία στις 25 Ιανουαρίου

 

Κλείδωσε η ημερομηνία έναρξης των διερευνητικών με την Τουρκία.

Στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου ξεκινούν οι διερευνητικές με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει: «Ο 61ος πρώτος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021».

Νωρίτερα σήμερα προηγήθηκε το κάλεσμα Τσαβούσογλου σ’ επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των δυο κρατών εντός του μηνός Ιανουαρίου, με την Ελλάδα να απαντά ότι δεν έχει λάβει καμία πρόσκληση. 

«Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών», σημείωνε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου με το υπουργείο αργά το βράδυ της Δευτέρας να τονίζει ότι οι διερευνητικές τελικά ξεκινούν στις 25 Ιανουρίου. 

Μάλιστα ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Ουδεμία πρόσκληση έχει λάβει μέχρι στιγμής το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών επαφών. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έχει εκφράσει την διάθεσή της να ανταποκριθεί, σε περίπτωση σχετικής πρόσκλησης της τουρκικής πλευράς, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Σημειώνεται τέλος ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζονας ότι στηρίζει την επανεκκίνηση των διερευνητικών για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ που διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας. 

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποκλείσει κάθε απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας, πχ με αναφορές σε δήθεν ζητήματα "γκρίζων ζωνών" ή "αποστρατιωτικοποιημένων νησιών".

Για μια ακόμη φορά και παρότι έχουμε ζητήσει ενημέρωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργου της Αλβανίας, μαθαίνουμε από τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στα Τίρανα. Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης σε σχέση με μια τέτοια συνάντηση και για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα αντί πχ στις Βρυξέλλες;».

Πηγή: ieidiseis.gr

Εμβόλιο - Κορονοϊός: Αρχισαν τα προβλήματα στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr

Εμβόλιο για τον κορονοϊό

Δήμητρα Ευθυμιάδου
 
Πριν καλά καλά ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς άρχισαν οι τεχνικές δυσκολίες

Παρενέργειες

 Δεν ξέρω τι λένε οι επιστήμονες  για  τις παρενέργειες του νέου εμβολίου

Διεξαγωγή rapid test στους εργαζόμενους του εργοταξίου Δήμου Αλμωπίας


H Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου
Αλμωπίας

Emvolio.gov.gr: Ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για το εμβόλιο στους 85 άνω

εμβόλιο, εμβολιασμός

 
Αναλυτικές οδηγίες για το κλείσιμο των ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο emvolio.gov.gr - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες άνω των 85 ετών

Αυτή είναι η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για αναδρομικά 5 ετών στις συντάξεις

Αυτή είναι η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για αναδρομικά 5 ετών στις συντάξεις

 

Αναδρομικά πέντε ετών (2013-2018) αντί για το 11μηνο, επιδίκασε σε Συνταξιούχο με πρόσφατη απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο (αριθ. 363/2020, τμήμα ΙΙ), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).

Ασφαλιστικό: Αυτές είναι οι πέντε ανατροπές μέσα στο 2021

Χρήστος Μέγας
Χρήστου Μέγα

Φέτος να είναι η τελευταία χρονιά κατοχύρωσης ευνοϊκών ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση (πριν τα 62 με λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης), ακόμη και με την αναγνώριση των πλασματικών ετών. Ωστόσο από το 2022 όλα ανατρέπονται καθώς μέσα στη χρονιά ετοιμάζονται 5 νέες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό.

Καιρός


Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός με τον υδράργυρο να φτάνει τους 22 με τους 24 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

(3)