Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Από πού προέρχονται οι πρώτοι αγρότες;


Η γενετική καταγωγή των νεολιθικών ανθρώπων την εποχή των παγετώνων. Οι πρώτοι αγρότες της Ευρώπης προέρχονταν από κυνηγούςτροφοσυλλέκτες.

Κομισιόν: Μέρες χωρίς αυτοκίνητο, μείωση ορίων ταχύτητας και όχι θέρμανση όπου δε χρειάζεται - Το προσχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας και απεξάρτησης από τη Ρωσία

pixabay

Μέτρα για εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά θα προτείνει η Κομισιόν. Προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία, αλλά και μέτρα στήριξης των καταναλωτών αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μητσοτάκης: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός - Δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας


Μητσοτάκης: Ο αναθεωρητισμός δεν μπορεί να γίνει ανεκτός - Δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας
 
Στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, στην μαρτυρική Κύπρο και τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας - ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο.

Κύρτσος: Ρεσιτάλ οικογενειοκρατίας από Μητσοτάκη που θεωρεί πως πρωταγωνιστεί στη «Δυναστεία»

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/05/5600512-1024x683.jpg

 

Τις μομφές του εναντίον του επικοινωνιακού τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την επίσκεψή του στην Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να ρίχνει ο Γιώργος Κύρτσος.

Οι τρεις όροι που βάζει η αντιπολίτευση για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Οι τρεις όροι που βάζει η αντιπολίτευση για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ
 
 
 
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ θέτουν όρους για να αξιολογηθούν οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Επετειακή εκδήλωση Δήμου Σκύδρας για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού



Ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο της 103 ης επετείου μνήμης, τιμής και σεβασμού στα θύματα της
Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση

Νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Αλμωπίας


Τρία νέα σύγχρονα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Αλμωπίας για τις ανάγκες του
εργοταξίου.

Υποκρισία Μητσοτάκη: Ξέχασε τον εξωγήινο στον Υμηττό και θυμήθηκε τους γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών (video)

Όταν το ελληνικό κράτος προίκισε την πριγκίπισσα Σοφία για τον γάμο της

 https://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2022/20/364337-2.jpg

Όταν στα τέλη του 19ου αιώνα ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ μεταφέρει μέσω του υπουργού Εξωτερικών Αλέξανδρου Σκουζέ, την επιθυμία του στον πρωθυπουργό Θεόδωρο Δηλιγιάννη να καθορίσει η κυβέρνηση δια νόμου την απονομή κρατικής επιχορήγησης για τους γάμους των απογόνων του, δέχεται την εξής απλή ερώτηση από τον τότε πρωθυπουργό: “Τι επιχορηγήσεις παίρνουν σε  αντίστοιχες περιπτώσεις οι πρίγκιπες της Δανίας;” ώστε να κανονίσει το ποσό... Όταν παίρνει την απάντηση ότι δεν λαμβάνουν καμία μεταφέρει στον ενδιάμεσο υπουργό Εξωτερικών: “Τότε να πείτε σας παρακαλώ εις τον βασιλέα, πως αφού δεν παίρνουν επιχορήγηση οι πρίγκιπες στη Δανία που είναι ένα κράτος πλούσιο και σε οικονομική θέση ασυγκρίτως καλύτερη από την Ελλάδα, πως θα πάρουν από εμάς που είμαστε το φτωχότερο κράτος της Ευρώπης οι Έλληνες πρίγκιπες ;”. Η αποστομωτική πρωθυπουργική απάντηση λήγει εκεί το ζήτημα, αλλά το θέμα επανέρχεται μετά από σχεδόν εξήντα χρόνια.

Πρόγραμμα κατάρτισης 150 ωρών με επίδομα 750 ευρώ (αιτήσεις)

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (με δ.τ. OBYE) ενεργώντας ως Δικαιούχος Φορέας της Πράξης«Ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε θεματικά αντικείμενα εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίων μέσω διαχείρισης έργων, υδραυλικών εγκαταστάσεων και μονώσεων», με κωδ. ΟΠΣ: 5047766, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» µε συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (1/2022/OBYE):

Αρναούτογλου: Έρχονται 40άρια το Μάιο


Για ένα πρώιμο πολύ σοβαρό επεισόδιο καύσωνα, Μάη μήνα σε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Ανατιμήσεις: Στις μυλόπετρες της ακρίβειας οι καταναλωτές – Το ράλι στα σιτηρά «καίει» το ψωμί

Ανατιμήσεις: Στις μυλόπετρες της ακρίβειας οι καταναλωτές – Το ράλι στα σιτηρά «καίει» το ψωμί

👉Νέο κύμα επιβαρύνσεων για τους καταναλωτές

👉Ζαλίζουν οι τιμές της βενζίνης: Φόβοι ότι θα φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ – Σε ποιο νησί η τιμή αγγίζει τα 2,61 ευρώ

Νομική Αθηνών: Πρώτοι παγκοσμίως οι φοιτητές της σχολής σε εικονική δίκη για το Δίκαιο της Θάλασσας


Η Νομική Σχολή της Αθήνας (InTime Photos)

 

Για δεύτερη φορά η Νομική σχολή της Αθήνας κατάφερε να διακριθεί στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης, φέτος, για το Δίκαιο της Θάλασσας (NILOS Moot Court Competition) στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Ο καιρός σήμερα...



Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 3 ης ΥΠΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ



Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση και
λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Πέλλας, ο Γιώργος Καρασμάνης με
τον Διοικητή της 3 ης  ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη –

Ψηφίζονται αλλαγές στις αρμοδιότητες Δήμων-Περιφερειών για τις λαϊκές αγορές



Με το άρθρο 28 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, τροποποιούνται οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Χαμόγελο του Παιδιού: «Η κυβέρνηση μας κλείνει - Στο απυρόβλητο εκκλησιαστικά ιδρύματα και "φίλοι" της υπουργού» (video)

Χαμόγελο του Παιδιού: «Η κυβέρνηση μας κλείνει - Στο απυρόβλητο εκκλησιαστικά ιδρύματα και
Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης και της υπουργικής απόφασης που εξέδωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, δικηγόρους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδιά, σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου.

(3)