Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Προσοχή! Χακερς μολύνουν κινητά και υπολογιστές με fake news για κορονοϊο


 


Για fake καταχωρίσεις και δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που υπόσχονται θεραπεία από τον κορονοϊό Covid-19 με λύσεις που πωλούνται έναντι 100, 150 ή 200 ευρώ, μιλά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεως ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού στην Έδεσσα


Ανακοινώνεται ότι, στις 23 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί

Ο Πολάκης «σήκωσε το γάντι» στον Τσιάρα: 19.500 οι προσλήψεις στην Υγεία επί ΣΥΡΙΖΑ (video)

Πολάκης ΒουλήΣτην αντεπίθεση με αναλυτικά στοιχεία πέρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει ο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Kontra ισχυρίστηκε πως τα προηγούμενα 4,5 χρόνια δεν είχε γίνει σχεδόν καμία πρόσληψη στην Υγεία.

Kορωνοϊός: Δωρεά 5 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ στην υγεία




Η ΔΕΗ αποφάσισε  να προχωρήσει σε μια από τις μεγαλύτερες προσφορές που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα οποιαδήποτε επιχείρηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε Αλμωπίας,
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Λουτρακίου,

Ο.Σ.Πέλλας ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ



   Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ορίσει την 20η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται ακόμη και από τα δάκρυα – Πώς να προστατέψετε τα μάτια σας

κορονοϊός μάσκα γυαλιάΗ επιπεφυκίτιδα, αναπτύσσεται σε περίπου 1% έως 3% των ατόμων με κορονοϊό

Η προστασία των ματιών είναι πολύ σημαντική τώρα με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς ο ιός μεταδίδεται ακόμη και από τα δάκρυα. Η χειρουργός-οφθαλμίατρος, τέως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής Κωνσταντίνα Κουφαλά μεταφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χρήσιμα στοιχεία από τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Οθφαλμολογίας.

Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που θα λάβουν στήριξη – Η λίστα με τους κωδικούς

κορονοϊός καρέκλεςΤις κατηγορίες των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών με βάση τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στον οποίο ανήκουν. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

«Σας γράφω από την Ιταλία για το μέλλον σας» – Συγκλονιστική επιστολή ιταλίδας συγγραφέα για τις μέρες της καραντίνας

κορονοϊός γκράφιτι«Όταν όλα τελειώσουν, ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος»

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες από νοσοκομείο της Ιταλίας με στοιβαγμένους ασθενείς (video)

ΑΠΕΓέμισαν οι εντατικές

Άνιση δείχνει να είναι η μάχη που δίνει η Ιταλία με τον κορονοϊό. Ρεπορτάζ του Sky News αναδεικνύει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική χώρα. Οι δραματικές εικόνες που έρχονται από το νοσοκομείο Papa Giovanni XXII του Μπέργκαμο, το πιο επιβαρυμένο νοσοκομείο της Ιταλίας, στην πιο σφοδρά πληγείσα πόλη της χώρας, προκαλεί σοκ και δέος.

Συντάξεις Απριλίου 2020: Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

Συντάξεις Απριλίου 2020:  Αυτές είναι οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων
Αλεξάνδρα Κλειδαρά                                                Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Την Τρίτη στις 24 Μαρτίου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων για τους νη μισθωτούς ενώ λόγω μη συγχρωτισμού στα ATM των τραπεζών αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής για τους δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα σηνεταη απόφαση θα εγκριθεί από το Διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ.

Έβδομος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Πύργος νοσοκομείο κορονοϊός ασθενής μεταφορά ασθενοφόροΠρόκειται για έναν 86χρονο, που έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείου Μαμάτσειο Κοζάνης - Είχε και αυτός σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό
Νέο θύμα του κορονοϊού θρηνεί η χώρα, καθώς το πρωί της Παρασκευής (20/03) «έφυγε» ένας 86χρονος, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείου Μαμάτσειο Κοζάνης. Πρόκειται για ηλικιωμένο, που είχε και αυτός σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και καταγόταν από τη Δαμασκηνιά, έναν από τα χωριά στο Βόϊο της Κοζάνης, που είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται στο Μαμάτσιο Κοζάνης από τον ιό.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα κατοικίδια σύμφωνα με τη Φιλοζωική Ομοσπονδία

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τα κατοικίδια σύμφωνα με τη Φιλοζωική ΟμοσπονδίαΑπαντήσεις σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα των ζώων στη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και διευκρινίσεις για το τι ισχύει για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα, δίνουν η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Εαρινή ισημερία: Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η άνοιξη

Εαρινή ισημερία: Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα η άνοιξηΕαρινή ισημερία σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου. Αρχισε και τυπικά σήμερα η άνοιξη στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ειδικές πτήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από Ισπανία και Πολωνία

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι
κορονοϊός πτήσεις αεροδρόμιο eurokinissiΕιδικές πτήσεις για την επιστροφή Ελλήνων που βρίσκονται στην Ισπανία και την Πολωνία θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο.

Και οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό – Μπορούν να νοσήσουν βαριά, έστω και σε μικρότερο ποσοστό

κορονοϊός λεωφορείο επιβάτες μάσκεςΈνας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών νοσεί σοβαρά και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες

Βελτίωση καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας...


Γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη και στο Αιγαίο. 

Η...

ΟΕΝΓΕ: Οι Υπουργοί Υγείας αρνήθηκαν σήμερα να συναντήσουν την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών !!!


Αρνήθηκε να συναντηθεί με νοσοκομειακούς γιατρούς χθες Πέμπτη ο υπουργός ,όπως καταγγέλλουν:

Κορονοϊός: Nέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του ιού από Έλληνες επιστήμονες

Κορονοϊός: Nέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του ιού από Έλληνες επιστήμονεςΤι ανακάλυψε η Ελληνική Ομάδα Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως Πάσχοντες, στα εργαστήρια του Αττικού Νοσοκομείου

(3)