Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ






Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης και υπογράφηκαν σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, οι προεγκρίσεις των επενδυτικών φακέλων 93 Σχεδίων Βελτίωσης.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού




 
Γενικά αίθριος καιρός. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο:

Μακεδονία, Θράκη

Το Ωδείο Αριδαίας ξεκίνησε τα μαθήματά του



Το Ωδείο Αριδαίας  ξεκίνησε τα μαθήματά του κανονικά από την Δευτέρα 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 .   
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν από τις 8:30 π.μ. έως 8:00 μ.μ. στην Γραμματεία του Ωδείου για περισσότερες πληροφορίες .


Τηλ.  (23840) -28736
Email: odeio.aridaias@gmail.com

Ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη στο Συμβούλιο της Ευρώπης




Η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην ομιλία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις 5 Οκτ. σχετικά με το θέμα της θέσπισης Ευρωπαϊκού ειδικού φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου φόρου στη βάση τριών αξόνων:

Υπάλληλοι της ΔΕΥΑ στα χωριά




Προκειμένου να διευκολύνει  πολλούς πολίτες η Διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας αποφάσισε υπάλληλοι της Επιχείρησης να επισκέπτονται τις τοπικές κοινότητες που είναι σχετικά απομακρυσμένες από την έδρα του Δήμου για  να εισπράξουν τις οφειλές .

Το γλέντησε η …ώριμη ηλικία




Ξεφάντωσαν με την ψυχή τους  οι ώριμοι συμπολίτες μας τη Δευτέρα, παγκόσμια  ημέρα για την Τρίτη ηλικία . Μπροστά από το ΚΑΠΗ ,στην Αριδαία , διαμόρφωσαν κατάλληλα τον χώρο και πέρασαν τους χορούς γενεές δεκατέσσερις. ,συνοδεία ζωντανής μουσικής.


Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας




Την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012, κατά την Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

Με το σταγονόμετρο η απόσταξη τσίπουρου






  Ενόψει  της περιόδου απόσταξης των στεμφύλων η ΔΑΟΚ  ενημερώνει τους αμπελουργούς της ΠΕ Πέλλας για τα παρακάτω.

Ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη στο Συμβούλιο της Ευρώπης





Η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην ομιλία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις 5 Οκτ. σχετικά με το θέμα της θέσπισης Ευρωπαϊκού ειδικού φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου φόρου στη βάση τριών αξόνων:

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ




Το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ» διοργανώνει για  5η συνεχή χρονιά ανοικτό κύκλο ομιλιών στην Έδεσσα. Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξει και προβολή ταινιών κοινωνικού περιεχομένου και ανάλυση τους από τα στελέχη του Κ.Π
Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε 2η  Δευτέρα του μήνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Έδεσσας
στις 18:00 - 20:00

Στα Γιαννιτσά οι ομιλίες συνεχίζονται για 2η χρονιά και θα πραγματοποιούνται κάθε 3η  Δευτέρα του μήνα στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 18:00 - 20:00

Ενώ για 1η χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στην Αριδαία κάθε 1η Δευτέρα του μήνα στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στις 18:00- 20:00

Όλες οι ομιλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, το Δήμο Αλμωπίας και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου και το Δήμο Πέλλας, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας και την Παιδαγωγική Εταιρεία Νομού Πέλλας.



ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



 

Το πρόγραμμα «Κάρτα μέλους ΓΑΣ Έδεσσας», που έχει ξεκινήσει από αρχές        Σεπτεμβρίου, είναι μια προσπάθεια του συλλόγου μας, να προσφέρει στους αθλητές, τους γονείς τους και τους φίλους της ομάδας, μια σειρά από προνόμια ( εκπτώσεις, προσφορές κ.α.),

Υδροφόρο όχημα στον Δήμο Αλμωπίας




΄Εγινε την Παρασκευή η παραλαβή Υδροφόρου οχήματος μέσω προγράμματος από τον Δήμο Αλμωπίας. Τα όχημα εκτός από την δυνατότητα πυρόσβεσης έχει και την δυνατότητα άντλησης υδάτων σε περίπτωση πλημμυρών . Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν το Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη , τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ταγκαλίδη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Νικολαΐδη για τις δυνατότητες του οχήματος.

Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου 6 και 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Σάββατο  16.30

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον νέο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης






Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε χθες (4/10) το απόγευμα, με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθανάσιο Καρούντζο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από τη δεκαετία του 1990 από τη θητεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή τους στην ΚΕΔΚΕ.

Συντονιστική Α/βάθμιων & Δ/βάθμιων Συλλόγων Σωματείων Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, Φορέων & Ενεργών Πολιτών Έδεσσας



 
                           
Η ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του εργαζόμενου, συνταξιούχου, επαγγελματία, κάθε συνανθρώπου μας και της οικογένειάς του, δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο αδράνειας. Η αδικία πρέπει να τελειώσει.

Επιλογή είκοσι (20) Έργων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του



Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013»

(3)