Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ο Σταϊνμάιερ απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κατά τις κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο, στο Προεδρικό Μέγαρο, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να πορευθεί αμετάκλητα στον δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, με θυσίες του ελληνικού λαού, που δεν προέρχονται μόνο από δικά του λάθη.

Η Σουηδία δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση, λέει ο Λεβέν: Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι η χώρα του έγινε στόχος «επίθεσης», αφήνοντας να εννοηθεί πως θεωρεί πως το συμβάν στο κέντρο της Στοκχόλμης περί τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) ήταν τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδει το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων TT.

Γιάννης Σηφάκης: Πολύ σημαντική η μείωση του κόστους και οι 100 δόσεις για την κατοχύρωση ιδιοκτησίας η νόμιμης χρήσης σε εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις για αγροτική χρήση



Ενημέρωση πολιτών για τη διενέργεια προγράμματος δια του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας για την άνοιξη του 2017 στην ΠΕ Πέλλας.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ

Από σήμερα, 7 Απριλίου 2017, τίθεται σε εφαρμογή η τροποποίηση (2017/458) του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (2016/399).

Συγκεκριμένα τα κράτη – μέλη Σένγκεν υποχρεώνονται να διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. (χερσαία, θαλάσσια και εναέρια) τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, και στους πολίτες της Ε.Ε.

Αρχίζουν τα πλαίη-οφ


Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Τσιμτσιρίδη

Τη περασμένη Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης

Ε, λοιπόν, δεν τα 'πιασε μόνο ο Άκης

Βγήκε, ή σχεδόν βγήκε, ή βγαίνει σε λίγο. Και καλώς βγαίνει λένε οι μεν, κακώς οι δε. Αλλά εκεί είναι το ζήτημα; Μήπως, έστω και τώρα, να δούμε ότι δεν μπορεί ένα ολόκληρο σύστημα να “αθωώνεται” δείχνοντας σαν μόνο ένοχο τον Τσοχατζόπουλο;

Γράφει ο Βαγγέλης Δεληπέτρος*

Προσλήψεις ιατρών στον Δήμο Νεάπολης Συκεών

Την πρόθεση του ΝΠ∆∆ «∆ηµοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης Συκεών» να συνάψει συµβάσεων µίσθωσης έργου για την κάλυψη αναγκών του ΝΠ∆∆, µε αντικείµενο τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» του επιχειρησιακού προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου ∆υναµικού»

Προσλήψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΛΟΥ» προκηρύσσει την πλήρωση των παρακάτω θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης « Γ. Παπανικολάου »:

Έχουμε συμφωνία, τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν, λέει ο Γερούν: Συμφωνεί και ο Σόιμπλε

«Έχουμε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις και χρονοδιάγραμμα για το ελληνικό πρόγραμμα. Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν το ταχύτερο δυνατόν» δήλωσε εισαγωγικά στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Διαγωνισμός …βλακείας



Σκοτώνονται ποιος θα ξευτιλίσει περισσότερο τον Δήμαρχο.

Η ρωσική επιρροή στην Συρία στόχος της αμερικανικής επίθεσης, λέει ο καθηγητής Μάζης


Πασχαλινές κάρτες από το Γηροκομείο Έδεσσας


«Συνάντηση χορωδιών» στην Έδεσσα

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπόρις Τζόνσον στο Μέγαρο Μάξιμου


Με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, ευχαριστούμε θερμά τον γεωπόνο κύριο
Γκλαβάκη Γεώργιο για την ευγενική προσφορά του, να δωρίσει μια πλούσια συλλογή βιβλίων στην βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Παρουσία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αηδονά η τελετή έναρξης του 5ου Μαθητικού Μουσικού Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά

Λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Αριδαία



Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι  μετά από  τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στο κτίριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αριδαίας, λειτουργεί ξανά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Οι Θεσμοί επιστρέφουν στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας

Η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συνάντησης των επικεφαλής των Θεσμών και του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας.

Όλοι πρέπει να δεσμευτούν για την επίτευξη μίας καλής συμφωνίας, τόνισε ο Μοσκοβισί

«Το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό γιατί όλοι πρέπει να δεσμευτούν να κλείσουν τις παραμέτρους μιας καλής συμφωνίας για την Ελλάδα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.



Το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας μας ταξιδεύει "από την Ανατολή ως στη Δύση"




Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2017» με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας


Στo πλαίσιo του προγράμματος της Κοινωνικής Προσφοράς και επιθυμώντας να ενθαρρύνουμε την ενσυνείδητη συμμετοχή των μαθητών μας σε δράσεις που καλλιεργούν υπεύθυνη στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα, το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στην «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece» με σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!».

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.43 το πρωί της Παρασκευής στη Χαλκιδική.

Συναντήσεις με Στάινμαϊερ και Μπόρις Τζόνσον θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Τσίπρας

Με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ΦρανκΒάλτερ Στάινμαϊερ, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης λόγω εργασιών και απόδοσης στην κυκλοφορία ενιαίου αυτοκινητοδρόμου

Έκπληξη από Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα, θα βγει στις αγορές το 2018

«Αναμένω ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα παραμείνει (στο ελληνικό πρόγραμμα). Δεν είναι τόσο σημαντικό στο θέμα αυτό με ποιο ποσό θα συμμετέχει, αποφασιστικής σημασίας είναι ότι θα το κάνει». Αυτά είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγακνγκ Σόιμπλε στην Rheinische Post της Παρασκευής.

Το χρονικό της επίθεσης στη Συρία: Με τον βομβαρδισμό μίας βάσης “καθάρισε” ο Τραμπ


Ως απάντηση στη χρήση από τη Συρία απαγορευμένων χημικών όπλων, στην παραβίαση των υποχρεώσεων της Δαμασκού έναντι της Συνθήκης για τα Χημικά Όπλα  και την αδιαφορία της χώρας στις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτήρισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το πλήγμα με πυραύλους Κρουζ κατά συριακής αεροπορικής βάσης, που διάταξε το βράδυ της Πέμπτης.

Οι διαιτητές των αγώνων της ΕΠΣ Πέλλας



Οι παρακάτω διαιτητές  θα διευθύνουν τα παιχνίδια της ΕΠΣ Πέλλας                                                                        

(3)