Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη Αυστραλών στην Αριδαία







Ο Ελληνικός Μακεδονικός Σύλλογος της Βόρειας Αυστραλίας μαζί με φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Darwin της Αυστραλίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 17 Ιουλίου το Δημοτικό κατάστημα Αριδαίας, στα πλαίσια ειδικού προγράμματος διάδοσης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και του     μακεδονικού πολιτισμού.

Πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα



Πρόσθετα μέτρα-κίνητρα για τη βελτίωση της λειτουργίας του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ) και τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης επενδύσεων, που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Συνεχίζει τις επαφές το Δ.Σ. του ΓΑΣ Έδεσσας για τον σχεδιασμό της νέας αθλητικής χρονιάς. Ήδη έχουν γίνει οι διαδικασίες για την μεταγραφική ενίσχυση της ανδρικής ομάδας. Μετά την πρώτη περσινή συμμετοχή, η ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσας φιλοδοξεί να παρουσιάσει πολύ καλύτερο

Εκπροσώπηση Δήμου Έδεσσας στις εκδηλώσεις «Αγαπήνεια 2014»








Στις εκδηλώσεις «Αγαπήνεια 2014» που πραγματοποιήθηκαν στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας προς τιμή του Σαράντου Αγαπηνού, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Τέλλος Άγρας ή Καπετάν Άγρας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Αρχαιολογικές εργασίες στο κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου




Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες διάσωσης και ανάδειξης των στοιχείων του παλιού τεμένους, στη θέση του οποίου αναπτύχθηκε το σημερινό κτήριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διεκδίκηση διαχείρισης υδάτων και ΥΗΣ Άγρα και Εδεσσαίου



Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» δεν σημαίνει το τέλος της διεκδίκησης για να μην περάσουν οι ΥΗΣ και η διαχείριση των νερών σε ιδιωτικά χέρια και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής του Δήμου Έδεσσας.

Μεταφορά μαθητών






Η μεταφορά των μαθητών, το διατροφικό επίδομα, η μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών καθώς και το ζήτημα της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κόβει δρομολόγια για Έδεσσα ... λόγω καλοκαιριού




 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και αλλαγής των συνηθειών μετακίνησης των επιβατών που παρατηρείται κάθε χρόνο σε ορισμένα δρομολόγια, ...
προβαίνει σε τροποποίηση της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών για τη B. Ελλάδα από τη Δευτέρα 21-07-2014 έως και την Κυριακή 31-08-2014.

Χωρίς ρεύμα ο μισός νομός Πέλλας



Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε η μισή Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας από της 07.30 έως τις 0845

(3)