Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Εκχωρούν σε ιδιώτες το 80% των αποθεμάτων νερού της Ελλάδας

MAZI KAI TO IAMATIKO;

Συνελήφθη ένας ημεδαπός στην Πέλλα,

 στο σπίτι του οποίου
βρέθηκαν περισσότερα από 900 γραμμάρια κάνναβης

Ζημιές στον κάμπο των Γιαννιτσών



Σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και βαμβακοκαλλιέργειες πολλών στρεμμάτων στη περιοχή "Τζιμάκα" ("Σχινάς"), στον κάμπο των Γιαννιτσών αλλά και σε αγροτικές περιοχές της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι πλημμύρες από την βροχόπτωση που έπληξαν την περιοχή .
Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή των καλλιεργειών από την έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια αρκετής ώρας για να γίνει η ζημιά και με το χαλάζι σε μέγεθος 50λεπτου. Η χαλαζόπτωση αλλά και οι πλημμύρες από την βροχή προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες ροδάκινων και στα βαμβάκια.  Παράλληλα, σημαντικά είναι τα προβλήματα που προκλήθηκαν και στις καλλιέργειες καλαμποκιού.

Ευχαριστήριο στο προσωπικό της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας

Η έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των συνδημοτών μας ήταν και είναι το πρώτιστο μέλημά μας στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας  για υγειονομικούς λόγους. 
Με την εργατικότητα, την συμπαράσταση και τη βοήθεια του προσωπικού μας, καταφέραμε ως Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δύσκολης αυτής περιόδου.

Κριτική στη Γερμανία: Υπερεκτιμήθηκε ο κίνδυνος της πανδημίας;








Αρκετές συζητήσεις προκαλεί στη Γερμανία και ευρύτερα, η διαρροή μιας -αμφιλεγόμενης- έκθεσης  επιστημονικής ομάδας του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που κρίνει υπερβολικά τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι προκάλεσε αχρείαστο σοκ στην οικονομία αλλά και στην ίδια την υγεία των πολιτών.
Η έκθεση για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, την οποία  η γερμανική κυβέρνηση υποβαθμίζει ως μεμονωμένη άποψη, αμφισβητεί το υψηλό επίπεδο συναγερμού το οποίο αποφασίστηκε. Όπως σημειώνει, η επικινδυνότητα  του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε  σε σχέση με τους υπόλοιπους ιούς που κυκλοφορούν κάθε χρόνο και ότι ο αριθμός των θανάτων κινήθηκε σε φυσολογικά επίπεδα για ομάδες του πληθυσμού που είχαν κλονισμένη υγεία και επιβάρυνση λόγω γήρατος.  Παράλληλα, συγκρίνει τους θανάτους εξαιτίας του Covid-19 παγκοσμίως με την πολλαπλάσια θνητότητα της κοινής γρίπης την περίοδο 2017-18.
Η υποβάθμιση των υπολοίπων υπηρεσιών υγείας θα επιφέρει μεγαλύτερο υγειονομικό κόστος

Απεναντίας, σημειώνει ότι η αναστολή της λειτουργίας του υπόλοιπου συστήματος υγείας σε τακτικά χειρουργεία, προληπτικές και διαγωνιστικές εξετάσεις, που έγινε αναγκαστικά την περίοδο της πανδημίας, σε συνδυαμό με τις οικονομικές συνέπειες, θα επιφέρει μεγαλύτερο ανθρώπινο κόστος μακροπρόθεσμα από ό,τι ο ίδιος ο κοραναϊός. «Περισσότερο πεθαίνουν εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μέτρων απ' όσους σκοτώνονται από τον ίδιο τον ιό» αναφέρει η έκθεση της ομάδας KM4 που συστήθηκε  από διάφορους επιστημονικές συνεργάτες του υπουργείου Εσωτερικών.
«Τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να φέρουν περισσότερη βλάβη από την ίδια την ασθένεια. Στόχος τους πρέπει να είναι η προστασία των ομάδων κινδύνου, χωρίς να φοβούνται τη διαθεσιμότητα ιατρικής περίθαλψης και την υγεία ολόκληρου του πληθυσμού, όπως συμβαίνει δυστυχώς», αναφέρεται.
Der Spiegel: Το Βερολίνο φοβάται ότι οι λαϊκιστές θα εκμεταλλευτούν τις διαμαρτυρίες
Το γνωστό γερμανικό Der Spiegel σε άρθρο του, αναφέρεται στο διχασμό που προκαλεί στη Γερμανία η «μειοψηφία» όσων αντιδρούν στους περιορισμούς και που εκτείνονται από δεξιούς ριζοσπάστες μέχρι και κεντρώους και «τρομάζουν» το Βερολίνο. Στο πνεύμα αυτό, θεωρεί ότι η έκθεση δίνει αρκετά επιχειρήματα στους αρνητές ενώ σημειώνει ότι ο επικεφαλής της ομάδας Stephen Kohn, που διέρρευσε την έκθεση,  τέθηκε σε διαθεσιμότητα και κατασχέθηκε ο προσωπικός του υπολογιστής. Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της έκθεσης, σε βουλευτές-μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών που ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην έκθεση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών έκανε εμμέσως λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας», αναφέρει το Der Spiegel.



Θοδωρής Καραγιαννίδης




Φιμώνουν τη δημοσιογραφία με «όχημα» τη νομοθεσία...


Τι συμβαίνει στην Ελλάδα...
Η ιστοσελίδα indexoncensorship.org πραγματοποίησε ενδελεχή έρευνα σχετικά για το πώς χρησιμοποιούνται οι νόμοι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να «φιμώσουν» δημοσιογράφους.

Η διάχυτη αυταρέσκεια ότι τα πήγαμε καλά...


... και ο ιός της συνωμοσίας...

Ένας δίδυμος κίνδυνος απειλεί τη χώρα μας, που ομολογουμένως τα κατάφερε καλά με τον κορωνοϊό.

Ο καιρός σήμερα...


Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο έως το πρωί στο Αιγαίο οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά και θα ενισχυθούν. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο έως το...




(3)