Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Υπογραφή συμβάσεων υλοποίησης νέων έργων LEADER από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και δικαιούχους του Προγράμματος





Τρία νέα έργα, στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader (Άξονας 4) υπογράφηκαν σήμερα (25/6) από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και δικαιούχους του Προγράμματος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στην βελτίωση των τοπικών συνθηκών επιχειρηματικής ανάπτυξης και στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Αρχίζει ο διάλογος με τον αγροτικό κόσμο





        Ευρύ διάλογο με όλες τις οργανώσεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα ξεκινά από αυτήν την εβδομάδα η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την επωφελή για τη χώρα μας και τους Έλληνες αγρότες εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και την αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων και προβλημάτων ανά κλάδο και προϊόν.

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ»



 

«Να εκδοθεί άμεσα η ΚΥΑ για την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ για το έτος 2013» ζητάει ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργο και Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Συνάντηση ορειβατικών συλλόγων






Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 31η Συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων Βορείου Ελλάδας στο καταφύγιο του ΕΟΣ Βελβεντού στα Πιέρια Όρη.

Μνήμα μουσουλμάνων που έζησαν στην Παναγίτσα





Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε για τον ενταφιασμό των οστών των μουσουλμάνων που έζησαν στην Παναγίτσα μέχρι το 1924 σε μνήμα που βρίσκεται στην άκρη του κοιμητηρίου της Τ.Κ. Παναγίτσας. Τα οστά είχαν βρεθεί τυχαία από κάτοικο που καλλιέργησε την έκταση στην οποία παλιότερα βρισκόταν το μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Θετικός ο απολογισμός της επίσημης επίσκεψης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Αυστραλία




 
Εποικοδομητικές συναντήσεις και επαφές είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας και, συγκεκριμένα, στο Darwin. Ο κ. Θεοδωρίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Hellenic Macedonian Association και, προσωπικά του Προέδρου του Συλλόγου Στράτου Πούλου και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Γιάννη Νικολάκη, για την εγκατάσταση ενός διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας της Π.Ε. Πέλλας με την Ελληνική Ομογένεια της Αυστραλίας.



Τακτική Συνεδρίαση της Επιτρπής Ποιότητας Ζωής 30/6/2014ο






Την   Δευτέρα  30η Ιουνίου  2014,  και ώρα 14:30΄(2:30 μ.μ.) στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, είναι προγραμματισμένη η Τακτική Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τα   παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας λόγω μη απαρτίας



 


Αναβλήθηκε η  χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας επειδή δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία . Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Δ. Πασόης και τα μέλη Τάσος Τσαβδάρης και Νίκος Αποστολίδης.

Αποκατάσταση μισθολογικών διαφορών



 
                                        


  ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ

Αποζημίωση των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από περονόσπορο το 2011



Εδώ και ένα έτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με βάση το πόρισμα της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής, ενέκρινε αποζημίωση μέσω των ΠΣΕΑ, για τις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από περονόσπορο την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011.

(3)