Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σκληρή ανακοίνωση της Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας κατά του Δημάρχου Αλμωπίας



 
Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου , επειδή δέχτηκε στο Δημαρχείο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρώην ΥΜΑΘ Θεόδωρο Καράογλου.

Στίγκλιτς στην Die Zeit: «Βασικά, ναι, φταίνε οι Γερμανοί»...



 



Στίγκλιτς: Mοιραία ρωγμή στα θεμέλια του ευρώ ένα Grexit - Media«Κολοσσιαίο λάθος» χαρακτηρίζει ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Τζότζεφ Στίγκλιτς, την άσκηση πίεσης για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Στη...

Κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν οι τηλεοράσεις – Σκληρή κριτική στη «διάσωση» από Γερμανικό δίκτυο

d-berlin-ard-hauptstadtstudio-logoΚάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν οι τηλεοράσεις – Σκληρή κριτική στη «διάσωση» από Γερμανικό δίκτυο
Σκληρή κριτική στους κορυφαίους Ευρωπαίους πολιτικούς και σχολιαστές για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το δημοψήφισμα στην Ελλάδα ασκεί το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
To ARD είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος συνεργατικός τηλεοπτικός οργανισμός με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 6,3 δισ. και 23.000 εργαζόμενους.
Σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου γίνεται αναφορά στην Ελλάδα και ο παρουσιαστής στηλιτεύει τον τρόπο με τον οποίο Ευρωπαίοι (μεταξύ αυτών και Γερμανοί) πολιτικοί και σχολιαστές αντιμετωπίζουν την Ελλάδα.
«Φαίνεται πως κορυφαίοι πολιτικοί και σχολιαστές δεν έχουν πλέον κανένα όριο στην κριτική που ασκούν σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό».
Ο Γερμανός δημοσιογράφος, αμφισβητεί τα δεδομένα αυτών των αξιωματούχων για την κρίση και

Αιχμηρή επιστολή του Κογκρέσου των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή επιστολή προς το ΔΝΤ, το Κογκρέσο των ΗΠΑ θέτει τον οργανισμό προ των ευθυνών του για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ουσιαστικά, με την επιστολή του διθάλαμου νομοθετικού σώματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αμερικής την οποία υπογράφουν εννιά μέλη του και ένας γερουσιαστής, θεωρεί το ΔΝΤ υπεύθυνο για τυχόν «ανεπιθύμητα» αποτελέσματα και το καλεί να δείξει την απαιτούμενη ευελιξία.
«Ανησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την «σκληρή γραμμή» με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί
Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη. Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Αναλυτικά η επιστολή, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας από το huffingtonpost.com:
«Σας στέλνουμε την επιστολή γιατί ανησυχούμε για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, των οποίων το ΔΝΤ είναι μέλος. Σε περίπτωση μη συμφωνίας δεν θα υπάρξει μόνο πλήγμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και στην παγκόσμια.
Οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και η πιστωτική ασφυξία που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ώστε να αναγκάσει τους Έλληνες για παραχωρήσεις, έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην ύφεση και καθιστούν δύσκολη την ανάκαμψη.
ggggΑνησυχούμε από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του Ταμείου για την «σκληρή γραμμή» με την οποία απαιτούν από την Ελλάδα οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι Έλληνες έχουν υποφέρει επί έξι χρόνια, μειώθηκε δραματικά το ΑΕΠ τους, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί
Πέσατε έξω στις προβλέψεις σας ενώ δεν υπήρξε ανάκαμψη. Η πιστωτική ασφυξία της ΕΚΤ οδήγησε στην φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες
Τα ελληνικά νοσοκομεία δεν χρηματοδούνται πλέον! ΟΙ Έλληνες μεταρρύθμισαν και μείωσαν τον δημόσιο τομέα όπως τους ζητήθηκε. Πέτυχαν την μεγαλύτερη οικονομική προσαρμογή εντός της ζώνης του ευρώ ενώ το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα μέτρα λιτότητα κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία.
Το ΔΝΤ αναγνώρισε επίσης τα λάθη τους στις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα χρειάζεται μία λύση ενώ έχουν δείξει την προθυμία τους για συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε με ισχυρή εντολή να αλλάξει το πρόγραμμα.
Ως μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ προσέξαμε την πρωτοφανή δυσκολία του ΔΝΤ να βρει λύση και αυτό έχει παγκόσμιες επιπτώσεις όχι μόνο επειδή κάποιες χώρες χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο Ταμείο.

/New York Times>Το σπαρακτικό παρασκήνιο του δημοψηφίσματος





“ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ”, ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Δημοσίευμα – σοκ για τις δραματικές συνομιλίες και τους λόγους που η κυβέρνηση οδηγηθήκε στο δημοσίευμα, από τους New York Times.

Die Welt: Χάρη στον Τσίπρα συζητάμε τι είδους Ευρώπη θέλουμε

TSIPRAS_SYNTAGMA_0307«Η Ευρώπη ήταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μια ιδεαλιστική πολιτική πεζογραφία με πολύ αισιόδοξη ρητορική. Τώρα η Ευρώπη είναι ένα πράγμα που μπορεί να μας κοστίσει ακριβά. Και γι “αυτό είμαστε τόσο προσεκτικοί». ...........

Μπέρδεψαν τα εκλογικά έντυπα με αυτά του Κιλκίς




Μπερδεύτηκε η αποστολή του εκλογικού υλικού που προοριζότανε για την Π.Ε. Πέλλας.

Στις 7.00 το πρωί της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες, ως τις 21.00 θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα!



Ψηφίζουν και οι 18άρηδες

Τα εκλογικα τμήματα στην Αλμωπία


(3)