Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ελήφθη η απόφαση για τη «διαίρεση» της ΑΤΕ




Ένα βήμα πριν την τελική απόφαση για την εξυγίανση βρίσκεται η Αγροτική Τράπεζα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά από σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσημη ενημέρωση για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης ζητούν οι κτηνοτρόφοι




Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της χώρας οι οποίοι εκτός από τα πάγια προβλήματα του κλάδου, φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης.

Πράσινο φως από ΕΕ για πληρωμή από 16 Οκτωβρίου προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες




Η Επιτροπή διαχείρισης άμεσων πληρωμών της ΕΕ, κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη (25/7/2012), έκανε δεκτή την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να προκαταβάλουν το 50% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ για το 2012.

Φωτιά στη Ξιφιανή



Φωτιά εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι στο λόφο της Ξιφιανής  ,κοντά στα σπίτι. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστιτική. Η φωτιά ελέγχεται ,αλλά δεν έχει σβήσει ακόμα

Xωρίς αναφορά στις τιμές παραγωγού έγινε η σύσκεψη για τα συμπύρηνα ροδάκινα στο ΥπΑΑΤ




Με την πρόθεση να αγοράσουν όλες τις ποσότητες συμπύρηνου ροδάκινου που θα συγκομίσουν φέτος οι παραγωγοί, προσήλθαν οι 16 βιομηχανίες κομπόστας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Τρίτη, 24 Ιουλίου.

«Λέει ψέματα η Τεχνική Υπηρεσία κ. Τσαβδάρη»

 


 
Επανέρχεται στο θέμα της δημοπράτησης του έργου της Συντήρησης αρδευτικών γεωτρήσεων ο Γ. Πασχαλίδης και κατηγορεί  την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας της οποίας προΐσταται  διοικητικά ο Αντιδήμαρχος Τάσος Τσαβδάρης ότι λέει συνειδητά ψέματα και παραπλανεί τους πάντες.

«Παρέμβαση για το πετρέλαιο θέρμανσης του Βουλευτή Ι. Τζαμτζή»






  Παρέμβαση για το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη, για να στηριχθούν από το κράτος οι

38 χρόνια μετά τη χούντα




Του Ανέστη Αναστασιάδη

38 χρόνια πέρασαν από τότε που έπεσε η Χούντα, μαζί και οι Χούντες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας και εμείς βγήκαμε από τις φυλακές.

600 χιλ ευρώ για κόμβους



Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΕ Πέλλας χρηματοδότηση ύψους 600.000 € για παρεμβάσεις στην ΕΟ Αριδαίας-Εξαπλατάνου.

(3)