Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Δήμος Έδεσσας: Οι Επιτροπές εκτός ελέγχου Δ. Γιάννου


 Η άρνηση του Δημάρχου Έδεσσας να προσγειωθεί και να συμφιλιωθεί με την νέα πραγματικότητα  που έφερε ο Κλεισθένης  του στοίχισε ακριβά πολιτικά.
Σύμφωνα με την απλή αναλογική ο Δήμος Έδεσσας δεν εκπροσωπείται μόνο από την παράταξή του, αλλά και από άλλους συνδυασμούς, Η στείρα στάση του να μην επιθυμεί συνεργασίες είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο των διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έστειλαν το μήνυ,α ότι είναι παρόντες και εκπροσωπούν το μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου.
Στη  χθεσινή συνεδρίαση σε τρεις σημαντικές επιτροπές η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να έχει την πλειοψηφία, αφού δεν «πέρασαν» οι προτάσεις του Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου και εκλέχθηκαν ως πρόεδροι τα πρόσωπα που προτάθηκαν από τις παρατάξεις των  Τσεπκεντζή και Ρυσάφη.

Ειδικότερα, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  εκλέχθηκε ο Αναστάσιος Πέτκου που πρότεινε ο Γιάννης Τσεπκεντζής, ενώ ο Δήμαρχος πρότεινε τον Γιάννη Χατζόγλου.

Σε ότι αφορά τον εκπρόσωπο του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Πέλλας «ΟΡΑΜΑ», εκλέχθηκε η Έφη Ταμβίσκου, σύμβουλος από την παράταξη του Αντώνη Ρυσάφη, ο οποίος και την πρότεινε, ενώ δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Λαμπρόπουλος που τον πρότεινε ο Δήμαρχος.

Σχετικά με την συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Έδεσσας, πρόεδρος εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη του Γιάννη Τσεπκεντζή Γιώργος Μουστάκας, ενώ δεν εκλέχθηκε η Αναστασία Ιατρίδου - Βλαδίκα που αποτελούσε επιλογή του Δημάρχου.

1 σχόλιο:

  1. ο ελέω σόντρα δήμαρχος, ουτε για τσομπανος στο κατω γραμματικο και την κεδρωνα δεν κάνει. αυτοί οι δημαρχοι την πήγανε την εδεσσα 1000 χρονια πίσω. Κριμα στα παιδιά μας και στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)