Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τρίτη μέρα καίει η φωτιά στα σύνορα




 Εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξέσπασε στα σύνορα της Β.Μκεδονίας με το κοινοτικό δάσος των ΠΡΟΜΆΧΩΝ .
 Η   φωτιά σύμφωνα με     δημοσιογραφικές πληροφορίες     πέρασε και στο ελληνικό έδαφος.  Η Πυροσβεστική υπηρεσία δεν είναι ακόμα σε θέση να δώσει ακριβή στοιχεία ακόμα. Χθες στην κατάσβεση συμμετείχαν και Πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 Για το θέμα το βράδυ της Δευτέρας η πολιτική προστασία  δήμου Αλμωπίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες 27/10/2019 , στα σύνορα του κοινοτικού δάσους  των Προμάχων  . Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημία σε χίλια στρέμματα περίπου αλλά ακόμη δε μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις.
Η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε χθες κατά τις βραδινές ώρες και σήμερα 28/10/2019 , με το πρώτο φως του ήλιου έστειλε στο βουνό φορτωτή , προκειμένου να διανοίξει δρόμο για την διευκόλυνση της διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων.
Εκτός από την κινητοποίηση των  πυροσβεστικών οχημάτων  ,σήμερα από 3:10 γίνονταν ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη  τα οποία αποχώρησαν στις 6 η ώρα περίπου.
Η πυρκαγιά ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο .
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο.  Η επιχείρηση συνεχίζετε και κατά την διάρκεια της νύχτας .

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)