Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Ξεβρακώνουν και εμπαίζουν την Αλμωπία



ΣΕ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Πριν από λίγο καιρό  στον Δήμο Έδεσσας , όταν μάλωναν για παραλείψεις  στο χιονοδρομικό  κέντρο του Καϊμακτσαλάν   έλεγαν ότι αυτό ανήκει  ΕΔΑΦΙΚΆ στον Δήμο Αλμωπίας , ο οποίος πρέπει να διευθετεί τις ευθύνες του , Την Δευτέρα έγινε όμως ευρεία σύσκεψη στην οποία αγνοήθηκε  παντελώς και προκλητικά ο Δήμος Αλμωπίας  ο οποίος δεν έβγαλε  ούτε μισή αράδας  παραδιδόμενος πλήρως  και παραδόξως σε αυτούς που έχουν και τον λιγότερο λόγο σε αυτό. Σύμφωνα δε με όσα ανακοινώθηκαν στην σύσκεψη συμμετείχε  και βουλευτής που μισεί αφάνταστα την Αλμωπία και το δείχνει με τις πράξεις του 

 

ΤΙ ΛΈΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ :
Σε συνέχεια της συνάντησης του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Σταμενίτη τον περασμένο Φεβρουάριο με το Διευθύνοντα Σύμβουλό της ΕΤΑΔ κ. Βλαστό, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (23.06.2020) εκ νέου συνάντηση με τη συμμετοχή του Δημάρχου Έδεσσας κ. Γιάννου και μελών του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Αθανασίου.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο συντονισμός των ενεργειών τόσο για τον προγραμματισμό της επόμενης χειμερινής περιόδου όσο και για τη συνολική ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ο κ. Σταμενίτης, ήδη από την πρώτη συνάντηση με τον κ. Βλαστό, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία συνοψίζεται στα εξής σημεία:





- Καθημερινή λειτουργία του συνόλου του χιονοδρομικού και όχι μόνο των αναβατήρων των αρχάριων (baby lift) που λειτουργούν σήμερα σε καθημερινή βάση.

- Συστηματικός αποχιονισμός και της διαδρομής Κερασιά – Χιονοδρομικό Κέντρο (22χλμ), οπότε να υπάρχουν περισσότερες από μια διαδρομές που θα παρέχουν ασφαλή πρόσβαση.

- Ένταξη του συνολικού σχεδίου αξιοποίησης του Χιονοδρομικού στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών, τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών διαδρομών και του σχοινοκίνητου σιδηρόδρομου (τελεφερίκ), καθώς και την συνολική αξιοποίηση του ορεινού όγκου.

Στα πλαίσια της κατατεθειμένης πρότασης του Βουλευτή ο κ. Βλαστός ενημέρωσε ότι ήδη έχει υλοποιηθεί η ένταξη της μελέτης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των κτιριακών υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν. Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο η μελέτη προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί είτε από το πακέτο των 32 δις ευρώ που θα λάβει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από προγράμματα ΈΣΠΑ.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η δυνατότητα σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων (Αλμωπίας και Έδεσσας) και της ΕΤΑΔ, προκειμένου από κοινού να αναλάβουν το συστηματικό αποχιονισμό των διαδρομών που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο και τη συντήρηση των δρόμων, με στόχο τις ασφαλείς μετακινήσεις από και προς το χιονοδρομικό.

4 σχόλια:

  1. Για τον δρόμο από Όρμα προς χιονοδρομικό ούτε κουβέντα όμως...
    Ας πει επιτέλους κάποιος την αλήθεια. Είναι οι Λουτρακιώτες που μπλοκάρουν το έργο ή όλοι οι δήμαρχοι είναι στον κόσμο τους;
    Κι αφού το χιονοδρομικό έχει περάσει στην ΕΤΑΔ από το 2013 γιατί να συνυπογράψουν μνημονιακή συμφωνία οι δύο δήμοι; Η ΕΤΑΔ είναι μόνο για να τα "παίρνει"; Δεν φτάνει δηλ. που είναι προς πώληση;
    Αλλά ο δήμαρχος ο δικός μας ενδιαφέρεται μόνο για τα έργα στους Προμάχους, δεν κοιτάει να ρίξει κανένα ευρώ προς το συμφέρον του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Are.petre.tuka.pari.nema.vo.dzepo.i.ti.mbatsi.go.lovis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμ βρε Πέτρο δεν διαβάζεις τις παπαριες του Σταμενιτη 22 χιλιομετρα καθημερινός αποχιονισμος ,εδώ γελάνε. Στη συνέχεια λέει ήδη έχει υλοποιηθεί η ένταξη της μελέτης και μετά αυτοαναιρείται με το η μελετη προγραματιζεται να να χρηματοδοτηθεί ... Αφού έχει υλοποιηθεί η μελέτη που σημαίνει εχει τελειώσει θα χρηματοδοτηθεί μετά. Εδώ δεν γελάνε ,αλλά τον στέλνουν στον αγύριστο τον παπαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άσε ρε Μελίτα που κάνεις πως τα ξέρεις όλα. Άντε πάνε να συμβουλέψεις τον Μπάτση, να συνεχίσετε την καταστροφή. Μην αφήνετε τίποτε όρθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)