Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

΄Εμειναν με την σφραγίδα και τα σχέδια στο χέρι

 

     ΄









ΑΣΕ ΜΗΤΣΟ ( ΒΕΣΚΟ) ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΟΜΑΔΑ



 

 Με μια συνέντευξη σε εφημερίδα εκτός Δήμου , για να διαβαστεί προφανώς όσο λιγότερο γίνεται, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας Δημήτρης Βέσκος στην προσπάθειά του να πείσει ότι ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ ,  δίνει την εντύπωση  ότι  ζουν ακόμα στην προεκλογική  περίοδο. Μεταξύ άλλων κάνει λόγο  για… σχέδια και έργα «σφραγίδες».

Είναι φανερό ότι προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να περισώσει  τις δημαρχιακές  γκάφες , αλλά μάλλον μάταια. Φυσικά δεν ξεχνά να επιτεθεί κατά του πρώην δημάρχου Δ. Μπίνου , λησμονώντας ότι ήταν επί πέντε χρόνια μαζί του , όπως και ο  σημερινός Δήμαρχος , οι οποίοι μαζί με άλλους έκαναν το πραξικόπημα τους  και δημιούργησαν άλλο συνδυασμό . Έναν δήμαρχο που τους άφησε 10 εκατομύρια  ευρώ εξασφαλισμένα για έργα τα οποία αδυνατούν να αξιοποιήσουν , κάτι που  ζημιώνει τον τόπο. Φυσικά  κάνει λόγο  για νέα έργα ή μελέτες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της σκέψης  και των αόριστων σχεδιασμών .

 Δημοσιεύουμε την συνέντευξή του . Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας.

 

 

Δημήτρης Βέσκος: «Αφήνουμε τη δική μας σφραγίδα στο Δήμο Αλμωπίας, υποκριτική η πολιτική συμπεριφορά του Δημήτρη Μπίνου»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Πέλλα news ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας μιλάει για τον πρώτο χρόνο της Δημοτικής αρχής του Χρήστου Μπάτση, για την λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων την εποχή του covid 19 αλλά και παρουσιάζει τους στόχους της δημοτικής αρχής.  Παράλληλα ο Δημήτρης Βέσκος εξαπολύει επίθεση προς την αντιπολίτευση την οποία και κατηγορεί για υποκριτική συμπεριφορά.

 

Για τον πρώτο χρόνο της Δημοτικής αρχής του Χρήστου Μπάτση:

 


Μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019 η Δημοτική μας αρχή, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση ανέλαβε τα ηνία του Δήμου για τα επόμενα 4 χρόνια. Ο Κλεισθένης ωστόσο έβγαλε μια παράξενη σύνθεση στο δημοτικό συμβούλιο με τις τέσσερις παρατάξεις να είναι σχεδόν ισοδύναμες, βέβαια υπήρξαν οι τροπολογίες του Υπουργείου Εσωτερικών που έδωσαν λύσεις στο θέμα της διοίκησης και της λήψης των αποφάσεων. Εμείς από την πρώτη στιγμή ήμασταν ανοιχτοί σε συνεργασίες και έτσι προχωρήσαμε σε μια συνεννόηση με την παράταξη του Νίκου Παρούτογλου ώστε να υπάρξει και η πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο.

 

Μετά από τον ένα χρόνο της συνεργασίας φάνηκαν και οι αδυναμίες συνεννόησης ανάμεσα στις δύο παρατάξεις και ακολούθησε ένα βελούδινο διαζύγιο. Έτσι δημιουργείται το θέμα της πλειοψηφίας στα Δημοτικά Συμβούλια που είναι υπαρκτό αλλά αφορά  μόνο τον Κλεισθένη και όχι την κοινωνία. Οι πολίτες με ποσοστό που ξεπερνά το 60% την δεύτερη Κυριακή έδωσαν καθαρή εντολή στον Χρήστο Μπάτση να διοικήσει τον Δήμο.

 

Για τις συνεδριάσεις

στο Δημοτικό Συμβούλιο:

 

Ο  κορωνοϊός έφερε νέα δεδομένα στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Εμείς όπως και όλοι οι Δήμοι είχαμε τρεις επιλογές για την διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων: Δια περιφοράς, δια τηλεδιάσκεψης και δια ζώσης σε ειδικές αίθουσες που θα τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Δυστυχώς αν και θα θέλαμε δια ζώσης δεν υπάρχουν τέτοιες αίθουσες στο Δήμο.( Σημείωση  Γεγονότων : Τον διαψεύδει πλήρως η γενική συνέλευση των Λουτρών Πόζαρ που έγινε στο Ξενιτήδειο)

 

 

Έτσι στο Δήμο Αλμωπίας ξεκινήσαμε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις και μετά από αιτήματα της αντιπολίτευσης και των Σάκη Χατζηδημητρίου και Δημήτρη Μπίνου προχωρήσαμε στην τηλεδιάσκεψη. Η πρόταση των συνεδριάσεων δια τηλεδιάσκεψης έγινε δεκτή από εμένα και την δημοτική αρχή και οργανώθηκε σε σύντομο χρόνο. Όμως η αντιπολίτευση με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μπίνο που κάνει επαναστατική γυμναστική  δεν συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη που τόσο έντονα ζητούσε. Με συνέπεια πολλά σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες να μην προχωρούν με ευθύνης της αντιπολίτευσης. Την στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη.

 

«  Η πολιτική συμπεριφορά του Δημήτρη Μπίνου είναι υποκριτική  και αλαζονική

που δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα»

 

Δυστυχώς ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος είναι ένας υποκριτής και αλαζόνας πολιτικός που δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα στον Δήμο Αλμωπίας. Τόσο ο Δημήτρης Μπίνος όσο και ο Σάκης Χατζηδημητρίου ως δύο τέως «υπεύθυνοι» δήμαρχοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους στην αντιπολίτευση και να καταλάβουν πως και οι ίδιοι κρίνονται με την συμπεριφορά τους. Οι πολίτες της Αλμωπίας θα είναι και μαζί τους αυστηροί κριτές.

 

Για την κριτική που τους ασκείται:

 

Εμάς η κριτική δεν μας πειράζει αρκεί να είναι αληθινή και όχι να στηρίζεται σε συκοφαντίες και λάσπη. Ως δημοτική αρχή είμαστε δίπλα στην κοινωνία και καθημερινά παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις που επιλύουν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των πολιτών. Είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία αλλά και στους πολίτες, όπως είμαστε και ανοιχτοί σε οπουδήποτε διάλογο, κάτι που γνωρίζουν καλά οι πολίτες της Αλμωπίας.

 

Για τους στόχους της Δημοτικής αρχής  

 

Η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση έχει πολλούς στόχους και σε πολλά επίπεδα. Στο χώρος της εκπαίδευσης όπου τυγχάνει να είμαι και πρόεδρος της Β θμιάς σχολικής επιτροπής. Προχωράμε με την παράδοση μελέτης του Νηπιαγωγείου των Προμάχων ένα έργο που θα στοιχήσει κοντά στο 1,5 εκ ευρώ, μάλιστα προσπαθούμε να το εντάξουμε και σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο. Ακόμη προχωράμε και την απόκτηση οικοπέδου για την κατασκευή Γυμνασίου στην Αριδαία. Το καλοκαίρι ήμασταν δίπλα τους πολίτες στο θέμα της άρδευσης όπου και εκεί σχεδιάζουμε σημαντικές παρεμβάσεις.( Σημείωση  Γργονότων: Ποιες παρεμβάσεις ρε Μήτσο; Πως έγιναν όταν Τεχνική Υπηρεσία , Δήμαρχος  και αρμόδιος Αντιδήμαρχος λένε ότι κανένας εργολάβος δεν έκανε καμιά δουλειά και  η δημοπρασία ακόμα εκρεμμεί;)

 

Παράλληλα προχωράμε σε μια οργανωμένη μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου της Αριδαίας όπως και σε παρεμβάσεις που θα αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών

 

‘Σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα,

 

Στόχος να
αφήσουμε την σφραγίδα μας στο Δήμο Αλμωπίας’

 

 

 

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τις παρεμβάσεις που γίνονται ώστε ο Δήμος να εξασφαλίσει ένα ανταποδοτικό σύστημα ανακύκλωσης, νέους κάδους και νέα απορριμματοφόρα. Θέλουμε να βάλουμε την σφραγίδα μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών

 

Για την συνοχή της Δημοτικής ομάδος

 

Ακούμε διάφορα σενάρια για δελφίνους  εντός του συνδυασμού μας. Όλα αυτά τα σενάρια εκπορεύονται από την αντιπολίτευση. Επειδή είναι αδύναμοι να πείσουν την κοινωνία για το μέλλον τους στην πολιτική προσπαθούν να πείσουν ότι έχουμε εσωτερικά προβλήματα. Η δημοτική αρχή είναι δυνατή και ενωμένη, μάλιστα μετά τις εκλογές υπήρξε και διεύρυνση τόσο σε πρόσωπα όσο και στην κοινωνία. Υπάρχουν πολλά στελέχη που δηλώνουν ότι είναι κοντά στον Δήμαρχο μας και στις επόμενες εκλογές θέλουν να είναι μαζί μας και στον συνδυασμό μας.  Η πολιτική αδυναμία λοιπόν του τέως Δημάρχου που έχει χάσει κάθε επαφή με τους πολίτες δημιουργεί αυτά τα σενάρια, που εμφανίζουν προβλήματα στον συνδυασμό μας. Ο συνδυασμός Εδώ ζούμε έχει παρών και μέλλον, οι πολίτες ξέρουν ποιους εμπιστεύονται και θα τους δικαιώσουμε για την επιλογή τους.  

 

Υ.Γ.   ΔΙΚΟ ΜΑΣ

 

Δημήτρη σε ευχαριστούμε που μας έκανες να ζήσουμε σε έναν άλλο κόσμο μαγικό και να γελάσουμε λιγάκι  εν όψει μάλιστα νέου  Νοκ- ‘αουτ.

 

3 σχόλια:

  1. Εάν δεν δώσουν κάνα ευρώ στα ΜΜΕ δεν μπορεί νά πάει μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειπώθηκε όλοι η αλήθεια. Όσοι έχουν μυαλό καταλαβαίνουν, όσοι πάλι δεν διαθέτουν κάνει λάιβ μεταδόσεις με ξανθομπαμπουρες. Το χειρότερο δε είναι οι λίγοι πια υποστηριχτές που πατάνε λαικ. Γελάω εγώ τώρα γελάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς κ. Δ.Βέσκο: Οι επιλογές των ανθρώπων με τους οποίους επιλέξατε να πολιτευτείτε αποδείχθηκαν λανθασμένες. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: α)ότι δεν έχετε σωστά κριτήρια, οπότε λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας και των πραγμάτων ή β)ότι την προσωπικότητα χαρακτηρίζουν οι επιλογές σας ήτοι, είστε λάθος. Ζητώ συγγνώμη αν σας δυσαρεστώ αλλά λυπάμαι πολύ διότι περίμενα περισσότερα από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)