Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης: Εμείς ένα deal έχουμε κάνει

Μητσοτάκης: Εμείς ένα deal έχουμε κάνει

 

Απαντήσεις επιχείρησε να δώσει ο πρωθυπουργός, στην δευτερολογία του στην συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, σε όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θετικό έστω και με κάποια δυσκολία ότι ο κ.Τσίπρας είπε πως στηρίζει τα μέτρα που εξήγγειλα» είπε ο Μητσοτάκης.

Σε υψηλούς τόνους, ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης «σήκωσε το γάντι» και απάντησε σε όσα νωρίτερα είχε υποστηρίξει ο Αλ. Τσίπρας για την «κυβέρνηση των deals». Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, «ήρθατε και μας είπατε ότι κάνουμε deal, λες και δεν υπάρχει ελληνική λέξη. Φαντάζομαι εννοούσατε ότι κάνουμε δουλειές». Και τόνισε ο πρωθυπουργός πως «οι απειλές σε αυτήν την κυβέρνηση δεν περνάνε». «Εμείς ένα deal έχουμε κάνει. Μια συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό και οι δυο πλευρές και εμείς και ο ελληνικός λαός είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Απαντώντας για τα ζητήματα της ακρίβειας και της οικονομίας ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «οι συνολικές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά θετικές» και συμπλήρωσε πως αυτό «σημαίνει θετικές προσδοκίες για όλους τους πολίτες».

Όπως είπε ο Μητσοτάκης «η καλύτερη απάντηση σε όλες τις δικές σας αιτιολογίες περί δήθεν μονομέριας υπέρ των λίγων, είναι η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας από την επενδυτική έκρηξη η οποία σήμερα συντελείται στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα παρουσιάζεται τελείως διαφορετική από αυτό το οποίο θέλετε να δείξετε».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «η αξία της μετοχής της ΔΕΗ όταν παραδόσατε την εξουσία ήταν 1 ευρώ. Ποια είναι η αξία σήμερα; 9 ευρώ», και συνέχισε λέγοντας πως «ποια η αξία των μετοχών του Δημοσίου επι ημερών σας; 200 εκατ. ευρώ. ποια η αξία των μετοχών σήμερα; 1,2 δις ευρώ και τολμάτε να μιλάτε σήμερα για την ΔΕΗ. Εσείς που την χρεοκοπήσατε. Πήρατε τους συνδικαλιστές αγκαλιά στην πλάτη των καταναλωτών και των φορολογούμενων

Και ζητάτε τα ρέστα για κάτι που και εσείς είχατε δεσμευτεί. Ότι θα πουλήσετε μερίδιο της ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)