Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Τέσσερις συλλήψεις για το δυστύχημα στο Πέραμα, σε απεργία οι εργαζόμενοι

 https://www.efsyn.gr/sites/default/files/styles/default/public/images/2023/05/ergatiko-perama-3.jpg?itok=WsI26-Np

 

 
 Απεργιακή διαμαρτυρία για το θάνατο του 47χρονου εργάτη, για τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, την εντατικοποίηση της εργασίας και τους ανύπαρκτους ελέγχους

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κατά το οποίο σκοτώθηκε ο 47χρονος Γιάννης Νομικός και τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμα δύο συνάδελφοί του, σε πόδια και κεφάλι, όταν πτερύγιο έπεσε από τον γάντζο μεταφοράς του, λόγω έλλειψης κατάλληλου εξοπλισμού για την εκτέλεση των εργασιών με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν. 

Η Λιμενική Αρχή Περάματος στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων: τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας - επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν για ακόμα μία φορά τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, την εντατικοποίηση και τους ανύπαρκτους ελέγχους κάνοντας λόγω για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. 

Το συνδικάτο μετάλλου αποφάσισε χθες 24ωρη απεργία για σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο πλαίσιο της οποία εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στην κεντρική πύλη της Ζώνης για να προχωρήσουν σε πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Μόλις τους τελευταίους έξι μήνες, το συνδικάτο Μετάλλου έχει κάνει τέσσερις απεργίες, δεκάδες καταγγελίες και στάσεις εργασίας για τα ζητήματα αυτά. Δεν είμαστε μάντεις, κάθε μέρα προειδοποιούμε για αυτό που βιώνουμε» τόνισε το σωματείο στην ανακοίνωσή του σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι περιμένουν άμεσα να μάθουν «αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι δεν υπήρχε άδεια για τις εν λόγω εργασίες γεγονός που αφήνει έκθετους τη πλοιοκτήτρια εταιρεία και τον εργολάβο».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)