Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Βουλευτές της Ν.Δ σπεύδουν στην “γραμμή” Καραμανλή κατά Σημίτη- Παρέμβαση Κουμουτσάκου

Ο Κώστας Καραμανλής απαντά στον Σημίτη για το Ελσίνκι: «Εμμονή»

Ως πολιτικός πυροκροτητής δρα, ως φαίνεται, η σημερινή αιφνίδια αλλά αιτιολογημένη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Κώστα Σημίτη (“Τα Νέα”) για την “επιτυχημένη”, όπως ανέφερε, τακτική του Ελσίνκι σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την εγκατάλλειψή της από την κυβέρνηση του διαδόχου του.

Με την επίθεσή του κατά του Κώστα Σημίτη, με μια μακροσκελή ανακοίνωση που “αποκαλύπτει”, όπως λένε συνομιλητές του, τον σχεδιασμό της τότε κυβέρνησης για παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης ακόμα και θέματα πλήρους εδαφικής ακεραιότητας, ο Κώστας Καραμανλής συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Έχει ιδιαίτερη αξία, δε, το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποδίδει εύσημα και στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την ενταφίαση της τακτικής του Κώστα Σημίτη, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κίνηση Καραμανλή κρίθηκε επιτακτική όχι μόνο ως απάντηση στον Κώστα Σημίτη αλλά και επειδή διέκρινε πως ασκούνται πιέσεις από παράγοντες του λεγόμενου εκσυγχρονιστικού μπλοκ με επιρροή στην σημερινή κυβέρνηση για διευθετήσεις στα ελληνοτουρκικά που αποκκλίνουν σημαντικά από τις πάγιες θέσεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Ουσιαστικά η ανακοίνωση Καραμανλή αποτελεί και μήνυμα προς το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος αλλά και προς το Μέγαρο Μαξίμου και λέγεται πως αποτελεί μόνο την αφετηρία γενικότερων παρεμβάσεων για θέματα που αφορούν, όπως εκείνος κρίνει, τον πολιτικό και ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση Καραμανλή (είχε προηγηθεί και χθεσινή δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεών του Σάββα Τσιτουρίδη) ενεργοποιήθηκαν αντιδράσεις καραμανλικών στελεχών της Ν.Δ αλλά ακόμα και βουλευτών που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρις ώρας δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση ή διαρροή κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου αλλά ούτε και απάντηση από την πλευρά Σημίτη.

Χαρακτηριστικές ήταν οι αναρτήσεις του πρώην υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος καταλήγει λέγοντας:

Κάποιοι με θράσος, ψέματα και κατασκευασμένους μύθους προκαλούν το κοινό αίσθημα και μια ολόκληρη παράταξη.
Απαντάμε: Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει συνέπεια και συνέχεια. Ειδικά στα εθνικά θέματα κάθε απόπειρα να διαρραγεί αυτή η ενότητα είναι άσκηση στη ματαιότητα.

Την συμφωνία του με την ανακοίνωση Καραμανλή εκδήλωσε και ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος που θεωρείται φιλικά προσκείμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)