Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Καιρός: Επιστρέφει ο χειμώνας

 - Πού αναμένονται βροχές και χιόνια


H μέρα ξεκινά προς τα βόρεια τμήματα με έναν χειμωνιάτικο καιρό που σημαίνει ότι θα έχουμε βροχές αλλά και χιόνια

Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου για αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα η μέρα ξεκινά προς τα βόρεια τμήματα με έναν χειμωνιάτικο καιρό που σημαίνει ότι θα έχουμε βροχές ή χιονόνερο στις πιο πεδινές περιοχές και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Σιγά σιγά αυτά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας μας, αλλά και μέσα στο Αιγαίο. Ωστόσο, καλύτερος θα είναι ο καιρός προς τη δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τοπικές βροχές προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια το βράδυ. Στα υπόλοιπα, δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, της τάξεως των 5 με 7 βαθμών Κελσίου. Δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη:

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)