Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Χατζηδάκης: Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης

Χατζηδάκης: Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει ζητήσει πίσω τα χρήματα που πήρε ο Φουρθιώτης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, την καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όσους τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, αλλά και για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη που αφορά σε χρήματα που έλαβε από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία δηλώνοντας υπέρογκους μισθούς, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είπε πως το υπουργείο δεν έχει ζητήσει ακόμη πίσω τα χρήματα που έλαβε ο παρουσιαστής.Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ο ίδιος αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμές που αφορούσαν στην περίοδο για την οποία ζητούσε ο παρουσιαστής και συμπλήρωσε πως είχε σταλεί εξώδικο από τον Μένιο Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Αναφερόμενος για το εάν είχε λάβει χρήματα ο Μένιος Φουρθιώτης, ο υπουργός Εργασίας είπε πως γι΄αυτό τον λόγο είχε περάσει ο νόμος που έβαζε πλαφόν στις πληρωμές του προγράμματος.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε για το θέμα πως ο «φάκελος» του κ. Φουρθιώτη έχει πάει στη Δικαιοσύνη και πως το Δημόσιο έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, όταν βεβαιωθούν παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω. Υπενθυμίζεται πως υπολογίζεται ότι τα χρήματα που έχει λάβει ο τηλεπαρουσιαστής υπολογίζονται σε 200.000 ευρώ.

«Στείλαμε το θέμα στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την ακριβή νομική διάσταση του θέματος αν τυχόν υπάρχουν ποινικά αδικήματα και βεβαίως το Δημόσιο, πάντοτε με τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει, αν βεβαιωθούν παρανομίες, ότι έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, πίσω τα χρήματα τα οποία έχει δώσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Με πληροφορίες από τον: ΑΝΤ1

Αναρτήθηκε από: dikastiko.gr

2 σχόλια:

  1. Τέτοια ξεφτίλα δε ξαναζησε η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γλίτσα που καταργεί το 8ωρο και δεν τολμάει να ζητήσει τα κλεψιμέικα του Φουρθιώτη.
    Σιχαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21