Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Βουλή: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί εν μέσω γαλάζιων πυρών για τις φωτιές

Βουλή: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί εν μέσω γαλάζιων πυρών για τις φωτιές

Σε πολιτική αναμέτρηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών αλλά και για την πανδημία, αναμένεται να εξελιχθεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα αρχίσει λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης. Η κόντρα αναμένεται να εξελιχθεί σε υψηλούς τόνους, εν μέσω και γαλάζιων πυρών που έρχονται στην επικαιρότητα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

Τις προηγούμενες ημέρες σύσσωμη η αντιπολίτευση έθεσε ζήτημα για τη διαχείριση των πυρκαγιών και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Στο αίτημα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο τη διαχείριση των πυρκαγιών, απάντησε με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συζήτηση στη Βουλή η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την επόμενη μέρα.

Βάσει της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρωθυπουργός αντικείμενο της σημερινής συζήτησης είναι η διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και τα μέτρα αποκατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται ο διάλογος να συμπεριλάβει και την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες πυρκαγιών, και τα άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, και τα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την αναγέννηση των περιοχών, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Καταπέλτης ήταν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός

Καταπέλτης ήταν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, κατά πάντων, στην εισηγητική του ομιλία, στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό, όπως μεταδίδει το Star Κεντρικής Ελλάδας.

«Κληθήκαμε να σβήσουμε τη φωτιά μόνοι μας» είναι ο τίτλος που έβαλε ο Φάνης Σπανός, για την καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, καταγγέλοντας ότι τα επίγεια μέσα «είχαν εντολή μη κατάσβεσης».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κατηγόρησε ευθέως όσους είχαν την ευθύνη αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ότι υποτίμησαν το φαινόμενο και δεν έδωσαν προτεραιότητα στην Εύβοια, αφήνοντάς την να καεί από τον Ευβοϊκό ως το Αιγαίο.

Επιτέθηκε στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να αναζητηθούν οι ευθύνες, όχι για εκδικητικούς λόγους, αλλά για να δικαιωθούν οι πληγέντες.

Θέλοντας να τονίσει το μέγεθος της ασυνεννοησίας με τον αρμόδιο υπουργό είπε χαρακτηριστικά: Δεν ήξερα ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη, χρειάζεται να παρεμβληθεί μία κάμερα..αλλά κι αυτό ενδεχομένως έγινε απαραίτητο..

Στην δευτερολογία του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε (άγνωστο για ποιό λόγο) σε διορθωτική τοποθέτηση σε σχέση με τα περί «εντολής μη κατάσβεσης». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)