Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ψέμα και παρανομία στον Δήμο Αλμωπίας


 

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

 

Σταματημό δεν έχει η κατρακύλα στον Δήμο Αλμωπίας.

Απ ευθείας αναθέσεις σε άτομα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις του νόμου φαίνεται πως έχουν γίνει κανόνας. Οι ψεύτικες απαντήσεις από τον Δήμαρχο είναι ψωμοτύρι. Πριν ένα μήνα ο Δήμαρχος σφύριζε αδιάφορα σε ερώτηση του Δημήτρη Μπίνου για καταγγελίες  Σωματείου τεχνικών για παράνομες αναθέσεις , ισχυριζόμενος ψευδώς ότι δεν έχει ιδέα και ότι όλες είναι φαντασιώσεις και δικαστήρια του διαδικτύου.

Έλα όμως που οι τεχνικοί επανέρχονται και κατονομάζουν αυτούς που κάνουν τις παράνομες αναθέσεις . Μεταξύ αυτών δε και ο ίδιος ο Δήμαρχος , όπως αναφέρουν στο έγγραφο που κατέθεσαν  και πήραν αριθμό πρωτοκόλλου . Το δε έγγραφο το στέλνουν και στους βουλευτές του νομού , τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους αρμόδιους φορείς. Όπως τονίζουν δε πρόκειται να καταθέσουν και μηνυτήρια αναφορά  στην Εισαγγελία.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με την αίτηση του σωματείου, η οποία κατατέθηκε στον Δήμο Αλμωπίας στις  05/8/2021 και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 13787, ζητούν να πληροφορηθούν για εννέα (09) αναθέσεις έργων, και ειδικότερα, με ποια δικαιολογητικά και άδειες ασκήσεως επαγγέλματος έχουν γίνει οι παραπάνω αναθέσεις, τόσο από τον Δήμαρχο Αλμωπίας  και  πρόεδρο της Λουτρόπολης, τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ.

 Στο μεταξύ υπό τον φόβο δικαστικών περιπετειών κάποιες αναθέσεις ακυρώνονται  κοινή συνναινέσει , μετά τον πρώτο θόρυβο που προκλήθηκε. Ο Δήμος πλέον έχει υποχρέωση προς τους πολίτες να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Πληροφορίες φέρουν τον Δήμαρχο να αποποιείται των ευθυνών του και να τις επιρρίπτει
είτε σε αιρετούς συνεργάτες του , είτε  σε υπαλλήλους του Δήμου.

Φυσικά αφού υπάρχουν δημόσιες καταγγελίες  υποχρέωση έχει να τις ελέγξει και η Δικαιοσύνη.

 Η ΑΝΑΦΟΡΑ


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)