Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Συνέλαβαν για απείθεια και εξύβριση νομικό σύμβουλο του Υπ. Πολιτισμού...




...επειδή «έκανε παρατήρηση σε αστυνομικούς»...
Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα αυτή τη φορά έναν νομικό σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος προσήχθη εντός του υπουργείου. Ο λόγος; Όπως καταγγέλλει όλα έγιναν επειδή έκανε παρατήρηση σε αστυνομικούς του ΑΤ Εξαρχείων, οι οποίοι... περιφέρονταν στους διαδρόμους του υπουργείου χωρίς λόγο.

Απόλυτη έλλειψη πολιτισμού περιγράφει, μεταξύ άλλων, το νέο περιστατικό καταγγελλόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας που συνέβη στο υπουργείο Πολιτισμού με θύμα έναν νομικό σύμβουλο του υπουργείου. Όπως καταγγέλλει ο παθών, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος του ΥΠΠΟ, Κρίτων Κοκκινάκης, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» από τον χώρο εργασίας του βρέθηκε με περασμένες χειροπέδες μπροστά στους υπόλοιπους συναδέλφους του στο υπουργείο κι από εκεί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αντιμέτωπος με κατηγορίες για «απείθεια» και «εξύβριση αρχής» επειδή έκανε παρατήρηση σε αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εδώ και καιρό αστυνομικοί που περιπολούν στην περιοχή των Εξαρχείων καταφεύγουν στις τουαλέτες του κτιρίου όπου στεγάζεται το ΥΠΠΟ ή και στο καφέ για να προμηθευτούν κάτι να πιουν ή να φάνε. Κάποιοι εξ αυτών ελλείψει ελέγχου αφού επισκεφτούν την τουαλέτα ή το καφέ, κατευθύνονται στον πρώτο όροφο όπου, μαζί με αποθηκευτικούς χώρους, στεγάζεται και το γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας, κάθονται εκεί και κουβεντιάζουν ως μη όφειλαν.

Χθες που ο κ. Κοκκινάκης πήγε στο γραφείο του αντίκρισε το ίδιο σκηνικό. Και, κατά τα λεγόμενά του, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς που κάθονταν έξω από το γραφείο του λέγοντάς τους «δεν ντρέπεστε; Δεν έχετε δουλειά; Τι κάνετε πάλι εδώ;» Τότε, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην εφημερίδα, ένας εξ αυτών κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος του και του ζήτησε τα στοιχεία του. «Εσύ μου ζητάς τα στοιχεία μου στον χώρο που εργάζομαι; Να μου δώσεις εσύ τα δικά σου» απάντησε ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΠΟ. Ακολούθησε έντονη λογομαχία, αλλά «όχι ύβρεις» διαβεβαιώνει ο παθών.

Τελικά οι υπόλοιποι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν σχεδόν σηκωτό στην έξοδο («μου έστριβαν τους καρπούς») με την απειλή «θα σε περάσουμε Αυτόφωρο» και «σε ξέρουμε, στα έχουμε μαζεμένα».

Φτάνοντας στην έξοδο του υπουργείου εκείνος κατόρθωσε προς στιγμήν να απαλλαγεί από το μαρκάρισμα των αστυνομικών και φορώντας πάντα χειροπέδες έτρεξε ξανά προς τα μέσα φωνάζοντας και ζητώντας την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού ή κάποιου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά μάταια. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση ή αντίδραση, εκτός από τον νομικό συνάδελφο του κ. Κοκκινάκη και διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Κωνσταντίνο Πλατίτσα, που προσπάθησε να παρέμβει, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο κ. Κοκκινάκης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «απείθεια» και «εξύβριση»: Ο ίδιος ζήτησε τη δικηγορική αρωγή του συναδέλφου του Θεόδωρου Συμεωνίδη και υπέβαλε μήνυση, στην οποία οι αστυνομικοί απάντησαν με νέα μήνυση για «ψευδή καταμήνυση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)