Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Βαρουφάκης: Για τις φωτιές ευθύνεται το υπαναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

Βαρουφάκης: Για τις φωτιές ευθύνεται το υπαναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

 
 
 
Διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις και το μοντέλο που εφάρμοσαν στη χώρα καταλόγισε με αφορμή τη συζήτηση για τις φωτιές στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Υπάρχει αυτό το γενικό συναίσθημα, το οποίο έχουν και οι πυροσβέστες μας. Το να καθόμαστε να τους χειροκροτούμε, όπως κάναμε και με τους υγειονομικούς δεν τους βοηθάει. Νιώθουν παρατημένοι» είπε, ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Πολύ φοβάμαι ότι αυτή η σειρά μονολόγων που ακολουθούμε εδώ, καθιστά τη Βουλή μη αντάξια των περιστάσεων. Κυρίως τους ανθρώπους που μας βλέπουν την ώρα που νιώθουν αβοήθητοι» είπε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας ότι «Είναι η δομή της συζήτησης τέτοια, που δεν βοηθάει. Στους αβοήθητους ανθρώπους εκεί έξω δεν ακούγεται καλά».

Κάνοντας αναφορά στη συνέχεια στις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια και στις ευθύνες που επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι: «Διαφωνώ με τον κύριο Τσίπρα που είπε ότι είναι προσωπική ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη οι πυρκαγιές. Τόσο στο Μάτι πριν τρία χρόνια, όσο και για τις τωρινές πυρκαγιές, ευθύνεται αυτό το υπαναπτυξιακό μοντέλο που υπάρχει στη χώρα χρόνια τώρα. Ένα μοντέλο από τη δεκαετία του ’50 που χρεοκόπησε και προχωράει χρεοκοπημένο. Ένα μοντέλο για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ζητήσει ποτέ συγγνώμη, αλλά η παράταξη του ήταν στην καρδιά αυτού του μοντέλου» τόνισε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 στην πρωτολογία του, κατηγορώντας ωστόσο τον πρωθυπουργό όσο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν ενίσχυσαν τα δασαρχεία όπως θα έπρεπε να κάνουν για να προληφθούν οι πυρκαγιές. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)