Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τσίπρας: Ψεύτικη η συγγνώμη Μητσοτάκη - Σεβασμός στους νέους που άοπλοι πάλεψαν με το θηρίο της φωτιάς

Τσίπρας: Ψεύτικη η συγγνώμη Μητσοτάκη - Σεβασμός στους νέους που άοπλοι πάλεψαν με το θηρίο της φωτιάς

 
 
 
Δεν άφησε ασχολίαστη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι επί της ουσίας πήρε πίσω την ψεύτικη συγνώμη που ζήτησε.

Δεν άφησε ασχολίαστη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι επί της ουσίας πήρε πίσω την ψεύτικη συγνώμη που ζήτησε.

«Αφήστε το αλαζονικό ύφος. Φτάνει πια. Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος, αλλά ως κατηγορούμενος για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της χώρας τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης με το ύφος και τη στάση του, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη τίποτα. Για άλλη μια φορά επιλέγει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του. Προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλα έγιναν σχεδόν εξαιρετικά φέτος. Με αυτό τον τρόπο πήρε πίσω τη δημόσια συγγνώμη που μας είπε λίγες μέρες πριν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις. Είναι όμως προκλητικό επί 55 λεπτά σε αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω τη ψεύτικη συγγνώμη που είπε».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τον σεβασμό του στους νέους που έδωσαν μάχη. «Τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας».

«Πριν μπω όμως στην ουσία για τα τι, τα πώς, τα γιατί, και τις προτάσεις μας για το αύριο, επιτρέψτε μου να εκφράσω το βαθύτατο σεβασμό μου στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Σε κείνους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες. Πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, ανθρώπους του μόχθου και της αγάπης για τον τόπο τους, που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στο θηρίο της πυρκαγιάς.

Στους εκατοντάδες νέες και νέους που με τα ίδια τους τα χέρια, με τρακτέρ και λάστιχα το ποτίσματος, άοπλοι αλλά αποφασισμένοι, πάλεψαν και έσωσαν τον τόπο τους από την ολοκληρωτική καταστροφή.

Τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η δύναμη, η γενναιότητα, η ανιδιοτέλειά τους είναι για μας πηγή δύναμης και αισιοδοξίας. Αλλά και φορτίο ευθύνης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς κ. Μητσοτάκη μετατρέψατε τον πόνο για την τραγωδία στο Μάτι, σε πολιτικό εργαλείο»

«Το ερώτημα που δεν απάντησε ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί, πώς, τι, ποιος φταίει. Με δύναμη και θάρρος. Χωρίς το κυνήγι μαγισσών, που χρησιμοποιήσατε όταν ήσασταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης» επεσήμανε.

«Εμείς με ευθύνη απέναντι στη χώρα, αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη πρώτος εγώ, και επιχειρήσαμε να προτείνουμε λύσεις για την επόμενη ημέρα. Συστήσαμε την επιτροπή Γκολντάμερ. Τον Απρίλη του 2019 παρουσιάστηκε στη Βουλή και δρομολογήσαμε μια σειρά από παρεμβάσεις. Εσείς όμως τη θάψατε βαθιά στα συρτάρια σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)