Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Μητσοτάκης: Λάθος να λέμε στους πολίτες ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελικόπτερο πάνω από κάθε σπίτι

Μητσοτάκης: Λάθος να λέμε στους πολίτες ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελικόπτερο πάνω από κάθε σπίτι

 
Στα εναέρια μέσα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, τονίζοντας ότι είναι: «Λάθος να λέμε στους πολίτες ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελικόπτερο πάνω από κάθε σπίτι».

Στα εναέρια μέσα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, τονίζοντας ότι είναι: «Λάθος να λέμε στους πολίτες ότι μπορούμε να έχουμε ένα ελικόπτερο πάνω από κάθε σπίτι».

«Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα, ξέρουμε πια χρειαζόμαστε, θα μεριμνήσουμε για αυτά αλλά είναι λάθος να λέμε στους πολίτες πως οι φωτιές σβήνουν μόνο από αέρα και λόγω των ανέμων», σημείωσε.

Η κουλτούρα των εκκενώσεων είναι παρακαταθήκη για τη χώρα. Εύχομαι να μην ξανακούσουμε αυτή την κριτική γιατί είναι μικρόψυχη, απέναντι σε μια συνολική κατάκτηση της χώρας, που μας έχει φέρει πιο μπροστά από πλούσια και οργανωμένα κράτη. Το 112 δεν υπάρχει ούτε στη Γερμανία, ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως το «επιτελικό» κράτος της κυβέρνησης απάντησε επιτυχημένα σε μια σειρά από κρίσης, όπως τον Έβρο στον εμβολιασμό.

«Παρά την ένταση των φωτιών, κανείς οικισμός δεν κάηκε ολοσχερώς. Πετύχαμε στο στόχο μας να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, τους οικισμούς και τις κρίσιμες υποδομές. Έγινε κάποιο λάθος; Αν εγινε ελάτε να μας υποδείξετε», είπε.

Αναφορικά με την προετοιμασία δήλωσε ότι η κυβέρνηση προστάτευσε χιλιάδες συμπολίτες μας. Καταστράφηκαν περιουσίες αλλά όχι όσες περιμέναμε αλλά και πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα πρασίνου.

Υποστήριξε ότι και άλλες χώρες αντιμετώπισαν καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο καύσωνας έκανε τα δάση πυριτιδαποθήκες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι η Πολιτική Προστασία οργανώθηκε σε σωστά πλαίσια. «Θυμάται κανείς το όνομα του προκατόχου του Νίκου Χαρδαλιά;» αναρωτήθηκε.

Στάθηκε στην ενεργοποίηση του 112 που είπε πως απέδειξε την αξία του και δήλωσε ότι η χώρα είχε 74 εναέρια μέσα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Το αν είναι αρκετά το συζητώ αλλά η χώρα είχε προνοήσει να εξοπλιστεί με περισσότερα μέσα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα είναι προνοήσει να καθαρίσει τα δάση σε 21 περιοχές που είχαν χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι φωτιές φέτος είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ανέφερε ως παράδειγμα τα Βίλια στα οποία κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις και παρόλα αυτά χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να οριοθετηθεί η φωτιά. Εγινε κάποιο λάθος; αν υπάρχει να μας το υποδείξετε.

«Δεν θρηνήσαμε θύματα, αν και χάσαμε τον Βασίλη», είπε.

«Έχω ακούσει πολλά υποτιμητικά σχόλια για την πυροσβεστική. Θέλω να πω ότι αυτή η πυροσβεστική κατάφερε και έσβησε εν τη γενέσει τους πολλές πυρκαγιές. Δυστυχώς κάποιες ξέφυγαν και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα, να πρέπει να σβήσουμε 4 ταυτόχρονες μεγάλες φωτιές.

Η προετοιμασία φέτος μάλλον δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσουμε την ένταση αυτού του φαινομένου. Δεν έλειψαν τα λάθη», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δόθηκαν κονδύλια για δασοπροστασία αλλά αυτά δεν αξιοποιήθηκαν με το καλύτερο τρόπο, αλλά και ότι θα δημιουργηθεί ειδική ομάδα στην πυροσβεστική η οποία θα παρεμβαίνει σε δασικές πυρκαγιές. Αν δεν είναι έτοιμη μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η χώρα μπορεί να ζητήσει βοήθεια από άλλες χώρες. 

Πηγή: iediseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο στο σπίτι κάποιου υπουργού μπορεί να σταθμεύει πυροσβεστικό και να είναι προσωπική του πυρασφάλεια.
    Και μόνο από τις βίλες των δικών μας μπορούν να απογειώνονται ελικόπτερα (παρ΄όλη την ρητή απαγόρευση) με εντολή Μαξίμου για να μην καούν.
    Άλλωστε τότε ποια ελικόπτερα θα χρησιμοποιούμε για ταξί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)