Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΟΚ-Κοπεγχάγη 1-2: Ήττα σοκ στην Τούμπα-Φαβορί για την πρωτιά οι Δανοί!

 

 Ο ΠΑΟΚ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Κοπεγχάγη με 1-2

Ο ΠΑΟΚ δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Κοπεγχάγη με 1-2, χάνοντας σχεδόν τις περισσότερες ελπίδες του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που οδηγεί στην απευθείας πρόκριση, για της φάση των 16 του UEFA Conference League.

Ο δικέφαλος πλήρωσε τα πολλά αμυντικά του λάθη, την κακή του απόδοση για 60 περίπου λεπτά και τη λάθος επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να χρησιμοποιήσει τον Κρέσπο στο δεξί άκρο της άμυνας. Όταν οι ασπρόμαυροι πίεσαν για να γυρίσουν το παιχνίδι, ήταν πλέον αργά αλλά και πολύ άτυχοι αφού όντας πίσω στο σκορ έχασανμεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν

Μόλις οκτώ λεπτά χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη προκειμένου να ανοίξει το σκορ, αφού μετά από εξαιρετική συνεργασία ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Bιεϊρίνια με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μπίσεσβαρ που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Σβιντέρσκι με το στήθος να στρώνει την μπάλα στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που από κοντά σημείωσε το 1-0.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ίδια καθώς ο ΠΑΟΚ έδωσε πολλά μέτρα στους Δανούς με πολλά λάθη στην άμυνα και στη μεσαία στη μεσαία γραμμή. Του Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται πως δεν του βγήκε η επιλογή να παίξει με τον Κρέσπο στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ και στο κέντρο, οι Σβαμπ και Κούρτιτς έχασαν πολλές προσωπικές μονομαχίες.

Η Κοπεγχάγη λοιπόν κράτησε αρκετά την μπάλα στα πόδια της. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ στο 34′ αφού ο Άνκερσεν σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή και μετά από ωραίο συνδιασμό (η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη), των συμπαικτών του.

Στο 44′ ωστόσο ο δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Κοπεγχάγης και συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιόνσον.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα ακόμη γκολ της Κοπεγχάγης και ανατροπή από τους Δανού με γκολ του Μπίελ που σόκαρε την Τούμπα.

Ωραία ανάπτυξη για τους Δανούς με τον Ισπανό εξτρέμ να γίνεται κάτοχος της μπάλας από πάσα του Ντικς και με ωραίο σουτ να νικά τον Πασχαλάκη.

Στο 55′ οι Δανοί έχασαν εταιρία με τον Βιντ να σουτάρει αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα.

Δύο λεπτά μετά ο δικέφαλος έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, ο Σβιντέρσκι πλάσαρε από θέση βολής όμως ο Μποίλεσεν έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ πάνω από τη γραμμή!

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να “ξυπνάει” και άρχιζε να πιέζει επιτέλους έχοντας καλύτερη ανάπτυξη με τον Λουτσέσκου στο 62′ λάθος που έκανε στο ξεκίνημα και να περνάει μέσα στον αγώνα των Τέιλορ, στη θέση του Κρέσπο.

Στο 68′ ο ΠΑΟΚ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν βρήκε στόχο λίγο έξω απο τη μικρή περιοχή.

Στο 72′ έγινε άλλη μια φάση από αυτές που.. δεν χάνονται αφού ο τερματοφύλακας της Κοπεγχάγης απέκρουσε με το κεφάλι πλασέ του Ελ Καντουρί απο τα όρια της μικρής περιοχής!

Ο δικέφαλος τελικά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ παρά την πίεση του από το 60′ και μετά και έτσι ηττήθηκε. Πλέον έχασε σχεδόν όλες του τις ελπίδες για την πρώτη θέση και θα κυνηγήσει τη νίκη στη Σλοβακία επί της Σλόβαν στις 25 Νοεμβρίου ώστε τουλάχιστον να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ το εισιτήριο για τη φάση των “16”.

Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)