Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Σε ισχύ το click away για τους ανεμβολίαστους - Η διαδικασία

Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα επιστροφής προϊόντων που αγόρασαν με τη μέθοδο του click away

  

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι από το Σάββατο και έπειτα προχώρησε μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Στη μέγγενη των νέων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού μπαίνουν από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούν να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, σε τράπεζες, σε χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια μόνο με επίδειξη αρνητικού ραπιντ τεστ ή μοριακού.

Οι νέοι περιορισμοί προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις σε ένα μεγάλο μέρος της της οικονομίας με το λιανεμπόριο να βρίσκεται στην κορυφή αυτών που αντιδρούν και προτείνουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αγοράς, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως υπάρχει και άλλη λύση εκτός της φυσικής παρουσίας σε κάποιο κατάστημα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι είναι ακόμα σε ισχύ το μέτρο του click away και οι ανεμβολίαστοι πελάτες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με αυτό τον τρόπο.

«Αν δεν μπουν στο κατάστημα δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test. Μπορούν να παραγγείλουν είτε διαδικτυακά είτε τηλεφωνικά και να παραλάβουν αυτό που αγόρασαν από την πόρτα του μαγαζιού», επισήμανε.


Παραμένουν έντονες οι αντιδράσεις στην αγορά

Πολλοί έμποροι φοβούνται πως η εφαρμογή των νέων μέτρων θα οδηγήσει σε πτώση του τζίρου τους, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών είναι ανεμβολίαστοι. Επομένως, θα δυσκολεύονται να πραγματοποιούν αγορές, όπως συνέβη και με το lockdown του περσινού χειμώνα. 

Οι επαγγελματίες στον κλάδο του εμπορίου θεωρούν ότι αλλάζει πλέον η καθημερινότητα των ίδιων καθώς και των εργαζομένων, θεωρώντας ότι τα μέτρα στην ουσία χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για να πεισθούν όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο, να το κάνουν.

Εκτιμούν, μάλιστα, ότι η μείωση της κίνησης στα καταστήματα σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Η μέθοδος του click away

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες που είχαν δοθεί, στην περίπτωση του click away ο καταναλωτής θα πρέπει να κλείνει ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο πρόκειται να μεταβεί.

Όταν ο καταναλωτής φτάσει στο κατάστημα, έξω από αυτό θα παραλάβει το προϊόν που επιθυμεί και θα πληρώσει με κάρτα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εισέλθει στο χώρο του καταστήματος.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)