Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ολοταχώς για λήξη στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και ανανέωση με την τρίτη δόση

Ολοταχώς για λήξη στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και ανανέωση με την τρίτη δόση

 
 
«Βόμβα» έσκασε από τον Θάνο Πλεύρη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το πιο πιθανό είναι πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει ημερομηνία λήξης και θα ανανεώνεται με την τρίτη δόση.

Σημαντικές αλλαγές θα ισχύσουν στο άμεσο μέλλον για τους εμβολιασμένους, καθώς φαίνεται πως το πιστοποιητικό που έλαβαν με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους θα έχει σύντομα ημερομηνία λήξης. Αυτό που δεν έχει καθοριστεί ακόμα είναι το χρονικό διάστημα που θα ισχύει από τη δεύτερη δόση ή από την πρώτη για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 5/11, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε σήμερα για την τρίτη δόση ότι «εξετάζεται να είναι υποχρεωτική για το πιστοποιητικό εμβολιασμού».

«Συνεννοούμαστε με την Ευρώπη για να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την τρίτη δόση που είναι απαραίτητη» σημείωσε στον ΑΝΤ1.

Για το ενδεχόμενο τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αποκαλύπτοντας ότι η επιστημονική κοινότητα συζητά ήδη για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου είπε, ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστιστοκλέους. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική.

Τα νέα δεδομένα για τους εμβολιασμένους

  • Είναι εξαιρετικά πιθανό να μπει ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ο χρόνος δεν έχει προσδιοριστεί.
  • Η τρίτη δόση εμβολίου ανοίγει για όλους. Θα πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες από τη δεύτερη δόση ή δύο μήνες αν κάποιος έχει κάνει το Johnson.
  • Νέα λειτουργία ενεργοποιήθηκε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Μία από τις βασικές αλλαγές είναι πως οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τις εμπορικές ονομασίες των εμβολίων έτσι ώστε να επιλέγουν ποιο επιθυμούν να λάβουν ως τρίτη επαναληπτική δόση. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)