Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Γεγονός η πρώτη ωμή παραδοχή της κυβέρνησης για τη γύμνια του ΕΣΥ

Κορονοϊός: Γεγονός η πρώτη ωμή παραδοχή της κυβέρνησης για τη γύμνια του ΕΣΥ

 
 
 
 
Και με τη βούλα γυμνό το ΕΣΥ εν μέσω της μεγαλύτερης έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού. Απίστευτες παραδοχές από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη.

Ύστερα από μήνες γεμάτους κραυγές αγωνίας από πλείστους γιατρούς και άλλους υγειονομικούς υπαλλήλους περί γύμνιας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ήλθε και η ωμή παραδοχή της κυβέρνηση ότι το ΕΣΥ υπολειτουργεί.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής (4/11) ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, η Μίνα Γκάγκα προέβη σε δηλώσεις που καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΣΥ.

Η ίδια, ερωτηθείσα σχετικώς, απάντησε πως ναι μεν υπάρχουν αναπνευστήρες και χώροι για να ανοιχθούν καινούργιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά «πρέπει να έχουμε και τους γιατρούς. Εντατικολόγους δεν έχουμε. Αυτούς έχει ανάγκη η χώρα», ήτοι παραδεχόμενη πως τω όντι υφίστανται οι εν λόγω πάρα πολύ σημαντικές ελλείψεις, την ίδια στιγμή που περίπου 7.000 υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί εκτός μάχης λόγω αναστολής εργασίας.

«Έχουμε απορροφήσει όλους τους εντατικολόγους που μπορούσαμε. Έχουμε βάλει και γιατρούς που δεν είναι εντατικολόγοι. Είναι εξαιρετικά δύσκολο. Έχουμε αναπνευστήρες, μπορούμε να βάλουμε και άλλους αρρώστους. Αλλά εντατικολόγους, αυτούς έχει η χώρα. Θα κάνουμε περισσότερους, αλλάζουμε την εκπαίδευση των γιατρών.

Από εδώ και πέρα, θα παράγουμε γιατρούς, θα κάνουμε δηλαδή ειδικότητες γιατρών, θα δίνουμε ειδικότητες ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας και όχι απρογραμμάτιστα όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Αλλά αυτό είναι το υλικό που έχουμε, με αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Άρα το να κάνω περισσότερες Μονάδες και να βάλω περισσότερους αναπνευστήρες... έχουμε αναπνευστήρες. Το θέμα είναι το ποιος θα παρακολουθεί τους αρρώστους.

Το να σας πω εγώ ότι ανοίγω και άλλες Μονάδες, με ποιον θα τις ανοίξω; Ούτε νοσηλευτικό παραπάνω έχουμε, ούτε ιατρικό. Αυτό γιατί δεν φροντίσαμε να το έχουμε τα προηγούμενα χρόνια. Και σας λέω και πάλι, δεν είναι κάτι που μπορούμε να αλλάξουμε σήμερα. Θέλουμε πάρα πολλά χρόνια για να φτιάξουμε τους γιατρούς που χρειαζόμαστε.

Και το βλέπουμε και σε άλλες ειδικότητες. Το βλέπουμε στην Αναισθησιολογία, το βλέπουμε στην Ακτινολογία. Άρα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με ένα οργανωμένο σχέδιο για το πώς θέλουμε την Ιατρική και να το έχουμε. Αλλά θα το έχουμε σε πέντε χρόνια. Δεν θα το έχουμε αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες χειρουργείων και όχι σε ράντζα», προσέθεσε, αφήνοντας δε να εννοηθεί πως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, δηλαδή ασθενείς που έχουν φθάσει στο σημείο της διασωνήλωσης να μη νοσηλεύονται στις διαμορφωμένες επακριβώς για τον νέο κορονοϊό, ΜΕΘ COVID.

«Θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε ΜΕΘ σε ΜΕΘ COVID, αλλά τότε συνάνθρωποί μας που έχουν άλλα προβλήματα θα έμεναν εκτός ΜΕΘ», παραδέχθηκε εκ νέου η δρ. Γκάγκα, καταδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον φαύλο κύκλο που έχει γεννήσει το χάος των σημερινών ελλείψεων. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)