Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Με κορονοϊό τριάντα στελέχη του στρατού - 70 σε καραντίνα

Με κορονοϊό τριάντα στελέχη του στρατού - 70 σε καραντίνα

 
 
 
 
 
Άνω κάτω σε άσκηση του ΝΑΤΟ στην Κρήτη. Τριάντα άτομα με συμπτώματα κορονοϊού.

Επί ποδός η το ΓΕΣ από μαζικά συμπτώματα κορονοϊού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ο ιστότοπος stonisi.gr, 70 στελέχη μονάδας πυροβολικού είναι σε καραντίνα με 30 να έχουν κορονοϊό, μετά από συμμετοχή τους σε άσκηση του ΝΑΤΟ.
Η ελληνική μάχιμη ομάδα μεταφέρθηκε με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη και αφού όλα τα μέλη είχαν ελεγχθεί με rapid test. Όταν την επόμενη ημέρα έφτασαν στο νησί και αφού είχαν κοιμηθεί όλοι μαζί στο κλειστό χώρο του αρματαγωγού ένας εξ αυτών εμφάνισε συμπτώματα της νόσου και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το γεγονός δεν αποτέλεσε «πρόβλημα» ακόμα και όταν και άλλοι συμμετέχοντες στην άσκηση άρχισαν λίγες ώρες μετά να έχουν συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό.

Σύμφωνα με καταγγελία συμμετεχόντων στην αποστολή «παρόλο που άτομα εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού, διαταχθήκαν να συνεχίσουν το πρόγραμμα της βολής, ακόμα και αν είχαν σε μερικές περιπτώσεις 39 πυρετό».

Σήμερα πάνω από 30 στελέχη της στρατιωτικής μονάδας της Μυτιλήνης είναι με κορονοϊό «αποκλεισμένοι στο πεδίο βολής της Κρήτης, μακριά από τις οικογένειες τους, διότι δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ιχνηλάτισης και χαλάσει η επιτυχία της βολής».

Στην άσκηση πήραν μέρος και άλλα, περίπου 80 άτομα της ΑΣΔΕΝ, τα οποία χωρίς ιχνηλάτηση έβγαιναν το βράδυ έξω στα Χανιά, με αποτέλεσμα διασπορά του κορονοϊού στη κοινωνία.

Πηγή stonisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)