Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Δημόπουλος για χάπι της Merck: Ποιοι θα το λάβουν, πώς δρα στον οργανισμό

Δημόπουλος για χάπι της Merck: Ποιοι θα το λάβουν, πώς δρα στον οργανισμό

 
Το χάπι της Merck φέρνει ελπίδα στη μάχη κατά του κορονοϊού και φαίνεται πως είναι ένα νέο ισχυρό «όπλο». Τι αναφέρει για το συγκεκριμένο φάρμακο ο Θάνος Δημόπουλος.

Ο Θάνος Δημόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στο χάπι της Merck το οποίο φέρεται ότι νικάει τον κορονοϊό.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ αρχικά διευκρίνισε πως δεν θα αντικαταστήσει το εμβόλιο, ενώ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο δρα στον οργανισμό.

«Είναι το πρώτο αντιικό φάρμακο, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του ιού και έχει ένα πολύ καλό προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ.Δημόπουλο, το συγκεκριμένο φάρμακο θα χορηγείται σε άτομα που ενδέχεται να νοσήσουν βαριά και θα το λαμβάνουν λίγες μέρες από την στιγμή που κόλλησαν κορονοϊό. Μάλιστα, αυτό θα συμβαίνει, επειδή το χάπι αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού.

«Το φάρμακο αναστέλλει ουσιαστικά τον πολλαπλασιασμό του ιού», είπε και πρόσθεσε πως σε πρώτη φάση θα χορηγείται σε σε ασθενείς με παράγοντες που μας προειδοποιούν για βαριά νόσηση , όπως μεγάλη ηλικία, παχυσαρκία συννοσηρότητες , νεοπλασίες και ανοσοκατασταλτικές θεραπείες.

«Η εταιρεία έχει ήδη υποβάλλει τον φάκελο, ενώ θα δούμε και τα πλήρη αποτελέσματα της μελέτης σε ένα επιστημονικό περιοδικό όπως γίνεται συνήθως», συμπλήρωσε στη συνέχεια. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)