Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Έφεραν τις κατσούνες, ξέχασαν τις μάσκες: Στην Αθήνα 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι

Έφεραν τις κατσούνες, ξέχασαν τις μάσκες: Στην Αθήνα 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι

 
 
 
 
Απόβαση στο λιμάνι του Πειραιά έκαναν το πρωί περίπου 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη που έφεραν τις μαγκούρες τους, αλλά ξέχασαν τις μάσκες…

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκαναν σήμερα περίπου 1.500 αγρότες και κτηνοτρόφοι που έφτασαν από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, απαθανατίστηκαν από τον φωτογραφικό φακό χωρίς να φορούν μάσκες. Μαζί τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Φωτό στο iEidiseis.gr

Φωτό στο iEidiseis.grΦωτό στο iEidiseis.gr
 Φωτό στο iEidiseis.gr
 
 Ο Γρύλλος Παπαδάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου, υποστήριξε ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής». «Ακόμη μια φορά βρίσκουμε το πισωγύρισμα του Υπουργού, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε ότι θα ανέβουμε στην Αθήνα. Έπρεπε να σταθεί στη θέση του», τόνισε. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γιώργου Τσιφετάκη, πρόεδρου του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα προβλήματα όλων είναι κοινά και γι’ αυτό θα κάνουν εκείνο που γνωρίζουν καλά. «Αφήνουμε πίσω τις δουλειές μας και πάμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα».  
Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, με αντιπροσωπεία αγροτών από την Κρήτη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, συμφώνησαν τη δημιουργία επιτροπής τεχνοκρατών που θα συζητήσει για το ζήτημα που έχει προκύψει κατά την πρόσφατη προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.  
 
Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)