Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ηλεκτροκίνηση: Με power bank η κίνηση των αυτοκινήτων

Ηλεκτροκίνηση: Με power bank η κίνηση των αυτοκινήτων

 
 
 
Το «βαλιτσάκι» που μπορεί να φορτίσει ένα ολόκληρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο και να προσφέρει αυτονομία για περίπου 30 χιλιόμετρα.

Συνεχώς αναπτυσσόμενη είναι η τεχνολογία «υποστήριξης» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μία νέα συσκευή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της το 2022 η οποία θα έχει παρόμοια λειτουργία με το… power bank.

Αναλυτικότερα πρόκειται για την συσκευή ZipCharge Go η οποία σχεδιάστηκε στην Μεγάλη Βρετανία, έχει μέγεθος μίας μικρής βαλίτσας και μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η βαλίτσα-συσσωρευτής προσφέρει αυτονομία για περίπου 30 χιλιόμετρα και θα μπορεί να φορτίζει από οποιαδήποτε οικιακή πρίζα και στην συνέχεια θα έχει την δυνατότητα να συνδέεται με το εκάστοτε αυτοκίνητο μέσω καλωδίων Type 2.

Το ZipCharge Go διαθέτει ασύρματη επικοινωνία 4G, ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης να παρακολουθεί από το κινητό του τηλέφωνο τη φόρτιση, καθώς και τον προγραμματισμό 

αυτής.

Κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και ανακυκλωμένο πλαστικό, το «βαλιτσάκι» διαθέτει ροδάκια προκειμένου να μεταφέρεται εύκολα και ο σχεδιασμός του είναι τέτοιος ώστε να μπορεί να αποθηκεύεται με ευκολία.

Είναι ένας τύπος… ρεζερβουάρ, καθώς σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων μπορεί να προσφέρει κάποια επιπλέον χιλιόμετρα μέχρι τον επόμενο σταθμό τροφοδοσίας σε περιοχές με αραιό δίκτυο φόρτισης.

Καθώς η εγκατάσταση ενός ταχυφορτιστή δεν είναι εφικτή για όλους, το ZipCharge Go είναι η λύση για την εύκολη και γρήγορη φόρτιση που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)