Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία: Φόβοι για διακοπές ρεύματος σήμερα, έκτακτη συνεδρίαση

Κακοκαιρία: Φόβοι για διακοπές ρεύματος σήμερα, έκτακτη συνεδρίαση

 
 
Λόγω του κακοκαιρίας «Διομήδης», οι αντοχές του ηλεκτρικού συστήματος αναμένεται να δοκιμαστούν. Σε επιφυλακή για διακοπές ρεύματος.

Η κακοκαιρία «Διομήδης» επελαύνει με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας. Με πρωτοβουλία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι έκτακτη σύσκεψη από την ομάδα διαχείρισης κρίσεων με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δημήτρη Φούρλαρη και την συμμετοχή των τριών διαχειριστών (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΦΑ) και θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με την ΔΕΠΑ.

Ο κίνδυνος μπλακ άουτ, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού, είναι υπαρκτός και, γι’ αυτό τον λόγο θα αξιολογηθεί η επάρκεια του συστήματος ενόψει της αυξημένης ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Διομήδης» αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, ενώ είναι πιθανό τις βραδινές ώρες να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις σε ορεινά, ημιορεινά καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακός περιορισμός των φαινομένων στα ανατολικά και νότια. Πολύ θυελλώδεις βοριάδες. Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)