Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Novartis: Καλειται ως κατηγορούμενος ο Κ. Βαξεβάνης- “Επιχειρείται να δολοφονηθεί ηθικά ως εμπλεκόμενος στην δήθεν σκευωρία”, απαντά το Documento

Novartis: Καλειται ως κατηγορούμενος ο Κ. Βαξεβάνης- “Επιχειρείται να δολοφονηθεί ηθικά ως εμπλεκόμενος στην δήθεν σκευωρία”, απαντά το Documento

 

Ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Documento έχει κληθεί να απολογηθεί στις 19/01/22.

Σε απολογία ως κατηγορούμενος κλήθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης από την ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όπως αναφέρει το avgi.gr, ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας Documento έχει κληθεί να απολογηθεί στις 19/01/22 ενώπιον της ανακρίτριας αρεοπαγίτη του Ειδικού Δικαστηρίου με την κατηγορία της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή.

Κατηγορείται επίσης για συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα.

Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και τέλος για εγκληματική οργάνωση-συμμορία.

Κώστας Βαξεβάνης

Η απάντηση του Documento

Η ιστοσελίδα documentonews.gr με αφορμή την απόφαση καταγγέλλει:

«Οι σύγχρονες χούντες δεν εξοντώνουν τους αντιπάλους τους στέλνοντας τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και με συνοπτικές διαδικασίες, στα ξερονήσια.

Οι σύγχρονες χούντες στήνουν κατηγορητήρια σε αγαστή συνεργασία με πρόθυμους δικαστές.

Οι σύγχρονες χούντες εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη και κατασκευάζουν κατηγορητήρια νομικού παραλογισμού.

‘Ενα τέτοιο σαθρό κατηγορητήριο, προαναγγελθέν είναι η αλήθεια από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έλαβε το πρωί της Τετάρτης και ο μεγάλος της εχθρός, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος – εκδότης του Documento, οι αποκαλύψεις του οποίου για σωρεία σκανδάλων τον έχουν καταστήσει νούμερο ένα εχθρό της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού προσωπικά, αφού ελέγχθηκε με κάθε δυνατό τρόπο και βρέθηκε λευκός, αφού συκοφαντήθηκε με κάθε δυνατό τρόπο και βγήκε αλώβητος, επιχειρείται τώρα να δολοφονηθεί ηθικά ως εμπλεκόμενος στην δήθεν σκευωρία που δήθεν στήθηκε για το τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και ποινικό σκάνδαλο της Novartis.

Κόντρα σε κάθε νομική επιταγή που ισχύει στις ευνομούμενες Πολιτείες, χωρίς καν να έχει προηγηθεί η απαραίτητη προκαταρκτική εξέταση και να έχει κληθεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis αρνήθηκε το αίτημα του να εξεταστεί ως μάρτυρας, κι ενώ το όνομα του δεν περιλαμβανόταν καν στα μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν τότε κλητευθεί με την πρωτοφανή διαδικασία των υπόπτων, είναι πλέον… κατηγορούμενος με κλήτευση που έλαβε από την Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ειδική ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κλήση του ως κατηγορούμενου αφορά μια σειρά από κατηγορίες που με όποιο τρόπο κι αν τις αναγνώσει κάποιος δεν είναι δυνατόν να βγάλει το παραμικρό νόημα. Το μόνο που είναι εξόφθαλμο είναι το ότι ο Κώστας Βαξεβάνης κλητεύεται γιατί επί σειρά ετών οι αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο της Novartis έγιναν ο εφιάλτης των εμπλεκόμενων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων του τόπου.

Διαβάστε λοιπόν τις κατηγορίες για τις οποίες κλητεύθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Περισσότερα και απείρως ενδιαφέροντα βέβαια θα αναγνώσετε στη συνέχεια όταν ο Κώστας Βαξεβάνης του οποίου απροκάλυπτα ποινικοποιήθηκαν οι δημοσιογραφικές του αποκαλύψεις λάβει αντίγραφα της δικογραφίας.

Εν… ονόματι του νόμου λοιπόν η ανακρίτρια αρεοπαγίτης του Ειδικού Δικαστηρίου καλεί τον Κώστα Βαξεβάνη να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου ως κατηγορούμενος για τις πράξεις:

1) της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία κάποιου αθώου κατά συρροή. Ποιος είναι ο αθώος για τον οποίο ο δημοσιογράφος συνήργησε με τον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό της κατάχρησης εξουσίας για να διωχθεί δεν αναφέρεται. Θα έχει βέβαια τεράστιο ενδιαφέρον όταν θα προσωποποιηθεί ο όποιος αθώος με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχουν ακόμα τρεις ανοικτές δικογραφίες για το σκάνδαλο Novartis και συγκεκριμένα η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα αλλά και οι δικογραφίες για Άδωνη Γεωργιάδη και για Δημήτρη Αβραμόπουλο που παραμένουν στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

2) της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχειρίσεως παρανόμως εκβιαστικών μέσων για να πετύχουν οποιαδήποτε έγγραφη ή προφορική κατάθεση κατηγορουμένου ή μάρτυρα. Πως γίνεται τώρα τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, με μη ψευδή και μη συκοφαντικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν πτυχές διερευνώμενων από την Δικαιοσύνη σκανδάλων, αντί όταν επιβεβαιώνονται να επιβραβεύονται πανηγυρικά, να στοιχειοθετούν «εκβιαστικά μέσα» περιμένουμε να το εξηγήσει η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη.

Και τέλος υπάρχουν ακόμα δύο κατηγορίες που έρχονται να συμπληρώσουν αυτό το επικίνδυνο, για την ελεύθερη δημοσιογραφία και βέβαια για την ίδια τη Δημοκρατία, θέατρο του παραλόγου που δυστυχώς αποκαλείται κατηγορητήριο.

Ο Κώστας Βαξεβάνης που με τις δημοσιογραφικές του έρευνες έχει στείλει στη Δικαιοσύνη δεκάδες επίορκους της πολιτικής αλλά δυστυχώς και της Δικαιοσύνης κλητεύτηκε ακόμα για τις πράξεις:

3) της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

και 4) της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας!»

Δείτε το έγγραφο που δημοσίευσε το documentonews.gr:

 Πηγή: dikastiko.gr

2 σχόλια:

  1. Με βεβαιομενη τη λαμογιά από αμερικανικό δικαστήριο που υποχρέωσε τη νοβαρτις να πληρώσει αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο, εγκαλειται δημοσιογράφος που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου.
    Όπου για την γκαβη ελληνική δικαιοσύνη σκάνδαλο δεν υπάρχει αλλά εγκαλειται δημοσιογράφος.
    Ότι του αξίζει αυτού του λαού θα το παθει με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλη μια φορά-οπως επιχείρησαν τοσες φορές -θα του αερίσουν τα μέζεα. Και αυτός σταθερά θα τους ξεσκίζει.
    Όμως όλα αυτά είναι τροφή για τα ζώα που σαλαγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)