Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Κόντρα Κεραμέως με πρυτάνεις για μια ανακοίνωση - Αφορμή οι επιθέσεις στον υπόδικο καθηγητή της ΑΣΟΕΕ και τον πρύτανη του ΑΠΘ

(Associated Press)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης Συνόδου των πρυτάνεων των ΑΕΙ, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επέμενε και το ζήτησε επιτακτικά να υπάρξει μια κοινή ανακοίνωση στήριξης για τις επιθέσεις που δέχτηκαν ο πρύτανης του ΑΠΘ πανεπιστημίου κ. Παπαϊωάννου και καθηγητής του Οικονομικού πανεπιστημίου.

 Πολλοί πρυτάνεις αντέδρασαν σε αυτό καθώς όπως είπαν, ο καθηγητής του Οικονομικού πανεπιστημίου ο οποίος δέχτηκε επίθεση είναι υπόδικος για πολύ σοβαρές υποθέσεις (οικονομικές ατασθαλίες, παιδεραστίας κ,α) και δεν έχει σχέση η περίπτωσή του με αυτή του πρύτανη του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται απειλές με αφορμή την επέμβαση της αστυνομίας σε παράνομη κατάληψη αντιεξουσιαστών στο ίδρυμα.

Με την απαίτηση για ανακοίνωση κοινή και για τους δυο πανεπιστημιακούς συντάχθηκε και ο πρύτανης του Οικονομικού πανεπιστημίου κ. Μπουραντώνης, ωστόσο δεν βρήκε «συμπαράσταση» από τους περισσότερους συναδέλφους του, οι οποίοι ήταν θετικοί, μόνο στην δήλωση για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο πρύτανης του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου. Τελικά, μετά τη λήξη της Συνόδου των πρυτάνεων εκδόθηκαν …δυο λιτές ανακοινώσεις!

Η μια για τον πρύτανη του Αριστοτέλειου η οποία αναφέρει: Η Σύνοδος των Πρυτάνεων θεωρεί ότι καθήκον των Πρυτανικών Αρχών είναι κατά προτεραιότητα η μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας και προστασίας εργαζομένων και εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους, η βία, οι απειλές και οι προσωπικές προσβολές δεν έχουν θέση στο σύγχρονο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η Σύνοδος, σε σχέση με τις επιθέσεις κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Ν. Παπαϊωάννου, καταδικάζει ενέργειες και δημοσιεύματα που στοχοποιούν Πρυτάνεις και σκόπιμα υποσκάπτουν το κύρος του θεσμού.

H δεύτερη ανακοίνωση για τον καθηγητή του Οικονομικού πανεπιστημίου αναφέρει: Σύνοδος των Πρυτάνεων θεωρεί ότι η χθεσινή εισβολή και προπηλακισμός διδάσκοντος και φοιτητών, από κουκουλοφόρους, εν ώρα μαθήματος στο ΟΠΑ, αποτελεί βάναυση καταπάτηση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός κ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αποστόλης Δημητρόπουλος, συμμετείχαν στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων με θέμα τη λειτουργία των Πανεπιστημίων την τρέχουσα περίοδο. Η Υπουργός κα Κεραμέως εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, με αφορμή τις πρωτοφανείς και αδιανόητες απειλές που δέχτηκε τις περασμένες ημέρες και κάλεσε τη Σύνοδο Πρυτάνεων να τοποθετηθεί σε αυτό το μείζον θέμα που αφορά στη λειτουργία του ακαδημαϊκού χώρου και της Δημοκρατίας μας ευρύτερα.

 Στη συνέχεια η Υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο και δήλωσε στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου.

Η Υπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικό μέρος της οποίας έχει ήδη εμβολιαστεί με 3η δόση, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, εξασφαλίζουν τη συνέχιση της εξαιρετικής πορείας της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου.

Ο Yφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στη δυνατότητα των φοιτητών που νοσούν, να δώσουν εξετάσεις σε χρόνο που θα καθορισθεί σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες και διευκρίνισε ότι στην εφαρμογή edupass καταγράφονται κατά τρόπο έγκυρο και διαφανή τα κρούσματα.

Τέλος, τόσο η Υπουργός όσο και ο Υφυπουργός ευχαρίστησαν τις/τους Πρυτάνεις για τη συνεργασία ιδιαιτέρως δε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχάρησαν φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική λειτουργία των Πανεπιστημίων κατά το ιδιαίτερο αυτό εξάμηνο.

Πηγή:ethnos.gr

3 σχόλια:

  1. Μα γιατί όλοι αυτοί οι εθνικόφρονες (Γεωργιάδης Ν., Λιγνάδης και τώρα ο πώς τον λένε καθηγητής )τυχαίνει να είναι παιδεραστές;
    Ποια μετάλλαξη ευθύνεται γι' αυτό;
    Ποιααααααααά; Γιατιιιιιιιιί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτο το τσόκαρο από τον Απρίλη είχε ενημερωθεί με εξώδικο ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής εμπλέκεται σε υποθέσεις παιδεραστίας και τοκογλυφίας.
    Τόσους μήνες δεν έβγαλε τσιμουδια. Ο τύπος αυτός παρέμενε στη θέση του και ήταν και σύμβουλος υπουργών!
    Και τώρα η καντηλαναφτισσα σκοτώνεται να του συμπαρασταθούν οι πρυτάνεις με ανακοίνωση.
    Πόσο χριστιανός πρέπει να είσαι!
    Πόσο εθνικόφρονας!
    Ουστ ρε. Σκαψτε ένα λάκκο και εξαφανιστειτε.
    Στις πόσες υποθέσεις παιδεραστίας κάποιος αυτοκτονεί; Ή έστω παραιτείται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ο καθηγητής είχε διοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δύο φορές στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και είχε, επίσης, διοριστεί στη διοίκηση του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, μάλιστα, επαναδιορίστηκε για δεύτερη φορά, τον Ιούλιο του 2021»
    Και διορίστηκε ενώ υπήρχαν οι κατηγορίες και ήταν γνωστές ΚΑΙ με επίσημο τρόπο στους κατσαπλιάδες που κυβερνάνε.
    Λοιπόν; Τι τρέχει με όλους αυτούς τους τύπους που εμπλέκονται σε απεχθέστατα εγκλήματα και πλασάρονται ως ευυπόληπτες γραβάτες;
    Για κατηγορίες παιδεραστίας μιλάμε ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)