Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Μίντιλαντ και είναι στους «16» του Europa Conference League (video)

Στα πέναλτι ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Μίντιλαντ και είναι στους «16» του Europa Conference League – Δείτε τα γκολ

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-1 στην κανονική διάρκεια και με 5-3 στα πέναλτι


Η ήττα με 1-0 στη Δανία έκανε πιο δύσκολη τη ρεβάνς με τη Μίντιλαντ για τον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αποφασισμένη να προκριθεί στους «16» του Europa Conference League και τα κατάφερε, έστω κι αν χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 2-1 στο 90λεπτο, σκορ που δεν άλλαξε στην παράταση, για να προκριθούν τελικά με ήρωα τον Πασχαλάκη που απέκρουσε ένα πέναλτι.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν από νωρίς με στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ από την ήττα του πρώτου αγώνα και στο 10′ είχαν την πρώτη τους φάση με το σουτ του Μπίσεσβαρ που μπλόκαρε ο Όλαφσον. Μια φάση που ουσιαστικά ήταν το… ζέσταμα για αυτό που θα ακολουθούσε.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απειλήθηκε στο 18′ από μια αντεπίθεση των Δανών που δεν ολοκληρώθηκε καλά όμως και δύο λεπτά μετά, στο 20′, άνοιξε το σκορ με τον Ζίβκοβιτς μετά την πάσα του Τσόλακ που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Ο δικέφαλος του βορρά κατάφερε, έτσι, να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και λίγα λεπτά μετά, στο 26′, έγινε αυτός το φαβορί για την πρόκριση, αφού το εκπληκτικό σουτ του Βιεϊρίνια κατέληξε στο παραθυράκι της εστίας του Όλαφσον για το 2-0.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού στο 45′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Παουλίνιο που κόντραρε και στον Ίνγκασον, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Μίντιλαντ έκανε τρεις αλλαγές, αλλά αυτό που δεν άλλαξε ήταν η εικόνα της. Οι Δανοί έγιναν επικίνδυνοι στο 60′ με τον Χεγκ που βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη αλλά ο τελευταίος απέκρουσε και από εκεί και πέρα τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο 70′, γιατί από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν…

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου μάλλον δεν βοήθησαν τον ΠΑΟΚ ο οποίος έμοιαζε χαμένος στον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια στο 80′ ο Χεγκ με κεφαλιά, μετά τη σέντρα από δεξιά, να μειώσει σε 2-1. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 82′ η Μίντιλαντ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Σβιατσένκο μετά το φάουλ του Εβάντερ, ο οποίος είχε κι αυτός ευκαιρία, επίσης με κεφαλιά, δύο λεπτά μετά.

Καλύτερος στην παράταση ο ΠΑΟΚ και πρόκριση στα πέναλτι

Όπως και να έχει, το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 100′ με τον Ελ Καντουρί και είχε ευκαιρία στο 102′ με την κεφαλιά του Τσόλακ που μπλόκαρε ο Όλαφσον, με τους δύο να «μονομαχούν» και στο επόμενο λεπτό και τον τερματοφύλακα των Δανών να βγαίνει και πάλι νικητής. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερη ως το 120′ αλλά γκολ δεν έβαλε, οπότε όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι…

Τσόλακ: 1-0
Μέγιερ: Απέκρουσε ο Πασχαλάκης
Σίντκλεϊ: 2-0
Άντερσον: 2-1
Σβαμπ: 3-1
Ντιρ: 3-2
Μιτρίτσα: 4-2
Λιντ: 4-3
Κούρτιτς: 5-3


ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (71′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (90′ Σοάρες), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (104′ Ζίβκοβιτς), Αουγκούστο (74′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71′ Μιτρίτσα), Τσόλακ.

Μίντιλαντ: Όλαφσον, Γ. Άντερσον, Τίχοσεν, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο (46′ Χεγκ), Παουλίνιο (46′ Ντιρ), Ίσακσεν (99′ Τσαρλς), Ονιεντίκα, Εβάντερ, Σίστο (46′ Μέγιερ), Μπρουμάδο (73′ Λιντ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)