Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Champions League: Στο Παρίσι ο τελικός της διοργάνωσης

Champions League: Στο Παρίσι ο τελικός της διοργάνωσης

 

 

 Οριστικά στο Παρίσι θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Champions League μετά από απόφαση που έλαβε η UEFA το πρωί της Παρασκευής (25.05).

Η επιτροπή της UEFA συνεδρίασε εκτάκτως μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αποφάσισε να αφαιρέσει τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την Αγία Πετρούπολη και να τον αναθέσει στην γαλλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην UEFA, η απόφαση για την ανάθεση στο Παρίσι πάρθηκε μετά από συνεχόμενες πιέσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε επιτακτικά τον τελικό.

Μάλιστα, ώρες πριν την συνεδρίαση δια ζώσης συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, καταφέρνοντας τελικά να πειστεί ο Σλοβένος και το Παρίσι να κερδίσει τον τελικό της γιορτής του ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάθεση στο Παρίσι έχει και πολιτική χροιά καθώς ο Εμμανουέλ Μακρόν ήταν ο τελευταίος δυτικός ηγέτης με τον οποίο συνομίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)