Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πούτιν σε Ουκρανούς: «Μην αφήνετε τους νεοναζί να σας χρησιμοποιούν»

Πούτιν σε Ουκρανούς: «Μην αφήνετε τους νεοναζί να σας χρησιμοποιούν»
 
 
Ελάτε να συμφωνήσουμε μαζί, πάρτε της εξουσία από τους Ναζί. Προτροπή Πούτιν στον στρατό της Ουκρανίας.

Ως τρομοκράτες, αναπτύσσοντας πυραυλικά συστήματα τόσο στο Κίεβο, όσο και στο Χάρκοβο, ενεργούν οι ναζί. Αυτό επεσήμανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε νέο μήνυμα το οποίο απέστειλε προς πάσα κατευθυνση το μεσημέρι της Παρασκευής (25/2).

Μιλώντας σε επιχειρησιακή συνεδρίαση για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, απαρτιζόμενη από μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε επίσης τον ουκρανικό στρατό να καταλάβει την εξουσία στην Ουκρανία.

«Κάνω για άλλη μια φορά έκκληση στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας: μην επιτρέψετε στους νεοναζί και στους Ουκρανούς ριζοσπαστικοποιημένους εθνικιστές να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους σας ως ανθρώπινες ασπίδες», τόνισε ο Πούτιν κατά το Reuters.

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία», προσέθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι ο ουκρανικός στρατός δρα «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».κοί στην Ουκρανία ενεργούσαν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Από την άλλη, πάντως, ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση του ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αυτό μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε την πρόθεση της χώρας του να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με το CCTV.

«Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία».

Η Κίνα αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «εισβολή» τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να επικρίνει τη Μόσχα παρά την κλιμάκωση των επιθέσεων από τον ρωσικό στρατό. Η Κίνα έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει την επίλυση της κρίσης μέσω διαλόγου.

Ο Σι κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές να εγκαταλείψουν τη λογική του Ψυχρού Πολέμου, να σεβαστούν τις νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των χωρών και να σχηματίσουν έναν ισορροπημένο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό ασφάλειας μέσω διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο Σι δήλωσε ότι η Κίνα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Πηγή:  ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)