Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Συναγερμός για 40 παιδιά που απουσιάζουν από τα σχολεία της Αττικής και δεν εντοπίστηκαν ούτε στα σπίτια τους

Συναγερμός για 40 παιδιά που απουσιάζουν από τα σχολεία της Αττικής και δεν εντοπίστηκαν ούτε στα σπίτια τους


«Φόβοι» για το πού βρίσκονται τα ανήλικα και εάν κινδυνεύουν


Συναγερμός έχει σημάνει για τον εντοπισμό 40 περίπου παιδιών που απουσιάζουν από τα σχολεία της Αττικής. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’ Αθηνών που εστάλη τη Δευτέρα (14/2) σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας και λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη.

Όπως μετέδωσε το Mega την Τετάρτη (16/2) δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Ειδικότερα, αυτή τη φορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα 40 παιδιά που τα οποία αγνοούνται δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στο σχολείο τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες και δεν κατάφεραν να εντοπιστούν.

Πρόκειται κυρίως για παιδιά προσφύγων, μεταναστών από ευάλωτες οικογένειες.

Σε περίπτωση που τα εν λόγω σχολεία τα οποία έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο, εάν δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει στις περιπτώσεις το παιδιών «φαντασμάτων» ενώ σε τέτοια λίστα θα μπορούσε να είχε βρεθεί και ο μικρός Ανδρέας.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το Mega και σήμερα εξακολουθούν να μην επιθυμούν να μιλήσουν οι δάσκαλοι στο σχολείο όπου πήγαινε ο μικρός Ανδρέας, λίγο πριν την δολοφονία του.

 Newsroom

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)