Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Βασίλης Μποτίνος: Καταγγελίες για τη νοσηλεία του – Ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για εννέα μέρες

Βασίλης Μποτίνος: Καταγγελίες για τη νοσηλεία του – Ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ για εννέα μέρες

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Βασίλης Μποτίνος, πέθανε από κοροναϊό σε ηλικία 78 ετών

Ο Βασίλης Μποτίνος, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών από κοροναϊό. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, όταν διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό διασωληνώθηκε σε απλό θάλαμο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ χρειάστηκαν εννέα μέρες για να βρεθεί ΜΕΘ όπου και διακομίστηκε.

Η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της, σχολιάζει «άτυχος ο Μποτίνος» και διερωτάται «πόσο επιβάρυνε αυτό την υγεία του; Ας μας πουν οι ειδικοί» καταλήγει.

Ο Πάνος Παπανικολάου ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και χειρουργός στο Κρατικό Νίκαιας τονίζει στο in ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ κινδυνεύουν να μην τα καταφέρουν ακόμα και αν στη συνέχεια βρεθεί το πολυπόθητο κρεβάτι που θα τους περιθάλψει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένα 24ωρο εκτός ΜΕΘ μειώνει δραματικά τις πιθανότητες επιβίωσης, κάτι που οι υγειονομικοί επισημαίνουν από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Η περίπτωση του Βασίλη Μποτίνα, αναφέρει, δυστυχώς δεν είναι η μοναδική καθώς οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι η καθημερινότητα στα νοσοκομεία.

Η θλιβερή είδηση βύθισε στο πένθος τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ο Βασίλης Μποτίνος, εκ των πρωταγωνιστών στη θρυλική ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι, συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Αγωνιζόμενος στην επίθεση, φόρεσε την ερυθρόλευκη από το 1965 έως το 1971, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (1966, 1967) και τρεις το κύπελλο (1964, 1968, 1971). Υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα ενώ κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων (1968, 1969).

Βασίλη Μποτίνο, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες…».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)