Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Κύρτσος: 6,2% πληθωρισμού μπορεί να σημαίνει ως 30% για μη προνομιούχους

Γιώργος Κύρτσος

 

«Ξαναχτυπά» ο Γιώργος Κύρτσος με αφορμή την ανακοίνωση του πληθωρισμού που έφτασε το 6,2% και που αποτελεί ρεκόρ 25ετίας.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος θυμίζει πως ένας αριθμός δεν λέει όλη την αλήθεια. Για άλλη μια φορά κάνει επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά για την οικονομία.

Όπως σημειώνει τα μηνύματα έφθαναν από τον Αύγουστο και επισημαίνει πως «το επιτελικό κράτος» ετοίμασε τον προϋπολογισμό του 2022 με πρόγνωση ετήσιου πληθωρισμού το 0,8%!

Σημειώνει πως πρόκειται για ρεκόρ 25ετίας και αποκαλύπτει πως για τους μη προνομιούχους και φτωχούς το 6,2% του πληθωρισμού μπορεί να σημαίνει για τον λαό ένα 10%, 20% ή και 30% στις αυξήσεις τιμών. Επισημαίνει μάλιστα πως το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος πηγαίνει σε τρόφιμα, στέγαση, θέρμανση και καύσιμα. «Η κατάσταση για εκατομμύρια πολίτες,πολύ χειρότερη από το 6,2%», τονίζει.

«Ο πληθωρισμός στο 6,2%,ρεκόρ 25ετίας. Από τον Αύγουστο μας έφταναν τα μηνύματα.
Όμως το επιτελικό κράτος ετοίμασε τον προϋπολογισμό του 2022 με πρόγνωση ετήσιου πληθωρισμού..0,8%. Καιρός να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα νοικοκυριών και μικρομεσαίων».

 

«Ο πληθωρισμός 6,2% μπορεί να είναι αυξήσεις τιμών 10%,20%,30% για μη προνομιούχους και φτωχούς. Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους πηγαίνει σε τρόφιμα, στέγαση, θέρμανση, καύσιμα. Η κατάσταση για εκατομμύρια πολίτες, πολύ χειρότερη από το 6,2%».

«Μέσα σε όλα «τσιμπάει» συνεχώς και το επιτόκιο στο δεκαετές ομόλογο.
Έφτασε το 2,72% με το spread στις 243 μονάδες βάσης. Αναμνήσεις από το μέλλον;»

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)