Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Τετάρτη η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την Τετάρτη η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από τη ΜαριούποληΟι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Εκκένωση μέρους προσωπικού του Γενικούς Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Ελλήνων πολιτών αύριο 2 Μαρτίου στις 11:00.

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολη, αλλά και ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει αύριο 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα Ανατολικά, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενίου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν.

Η πομπή των αυτοκινήτων υπό τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο, αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη αύριο στις 11:00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα.

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ.

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά, για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Πενήντα Έλληνες και Κύπριοι έφτασαν στην Ελλάδα με ειδικά ναυλωμένη πτήση

Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 η ειδικά ναυλωμένη πτήση από την Ρουμανία όπου μετέφερε στην Ελλάδα 50 Έλληνες και Κύπριους πολίτες.

Οι ταξιδιώτες έφυγαν από Οδησσό και Κίεβο και μετά πήγαν οδικώς στη Ρουμανία.newsbomb.gr: Πενήντα Έλληνες και Κύπριοι έφτασαν στην Ελλάδα από την Ουκρανία


Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" τους περίμενε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης.newsbomb.gr: Επιβάτης από Ουκρανία στο «Ελ. Βενιζέλος»


«Πενήντα Έλληνες και Κύπριοι πολίτες φτάνουν με ειδικά ναυλωμένη πτήση από την Ρουμανία. Μια κοινή επιχείρηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με το κυπριακό. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο, να διασφαλίζεται ο τρόπος έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν αυτό έγινε και τώρα έφτασαν στην Ελλάδα με καλό τρόπο μετά την περιπέτειά τους», ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης.


Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)