Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το YouTube μπλοκάρει εντελώς το Russia Today και το Sputnik στην Ευρώπη

YouTube (AP)

 

 

Μπλόκο στη μετάδοση των ρωσικών καναλιών Sputnik και Russia Today βάζει το YouTube στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Google την Τρίτη 1 Μαρτίου.

Πριν από λίγες ημέρες το YouTube είχε κάνει γνωστό ότι δεν θα επιτρέπει σε αυτά τα δύο κανάλια να έχουν έσοδα από την πλατφόρμα, ενώ ο αλγόριθμος δεν θα έβγαζε τα βίντεό τους στα προτεινόμενα.

Είχε προηγηθεί παρόμοια κίνηση από τη Meta, της μητρικής εταιρείας του Facebook και του Instagram, η οποία απαγόρευσε την πρόσβαση στα δύο πρακτορεία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι οι σελίδες των RT και Sputnik δεν είναι ορατές στην ΕΕ στο Facebook και το Instagram.

 

 Η Google Europe ανέφερε: «Λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, μπλοκάρουμε τα κανάλια YouTube που συνδέονται με το RT και το Sputnik σε όλη την Ευρώπη, με απόφαση που θα έχει άμεση ισχύ».

«Θα χρειαστεί χρόνος για να αναβαθμιστούν πλήρως τα συστήματά μας. Οι ομάδες μας συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση όλο το εικοσιτετράωρο για να αναλάβουν ταχεία δράση».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)