Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΗΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΔΙΚΤΥΟ

Στα Κοινοτικά Όργανα βρίσκεται ήδη το ζήτημα της χρηματοδότησης με 4 εκατομμύρια ευρώ από το Κοινοτικό Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ
 για την κατασκευή αγροτικών έργων στα Δημοτικά Διαμερίσματα : Προφήτης Ηλίας, Άνυδρο, Μάνδαλο του Δήμου Μενηίδος, Ίδα, Νερόμυλοι, Πρόδρομος, Θηριόπετρα, Φούστανη, Κωνσταντία, Μηλιά του Δήμου Εξαπλατάνου, Τσάκωνες, Πολυκάρπη, Ξιφιανή, Πρόμαχοι, Σωσάνδρα, Πιπεριά, Δωροθέα, Τσάκωνες ( Κ. Ροδωνιά ), Πιπεριά ( Μικροχώρι ) του Δήμου Αριδαίας και Λουτροχώρι, Σεβαστειανά, Μαυροβούνι του Δήμου Σκύδρας.
Μετά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που είχε προκαλέσει ο Γιώργος Καρασμάνης και στην οποία είχε καταδειχθεί ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την κυρία Μπατζελή καταστρατηγούσε ή και ακύρωνε αποφάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για λόγους καθαρά κομματικούς, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, σε στενή συνεργασία με το Γιώργο Καρασμάνη, κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την παρακάτω Ερώτηση:

«Στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ.) του  ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν εγκριθεί κατά το χρονικό διάστημα από 1-6-2009 έως και 28-8-2009  έργα αγροτικής ανάπτυξης ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ σε Δήμους της υπαίθρου του Νομού Πέλλας. Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι έχουν δαπανήσει μεγάλα ποσά για να συντάξουν μελέτες και να πετύχουν την έγκριση και ένταξη των έργων αυτών στα χρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα. Εν συνεχεία η ελληνική πολιτεία ανέστειλε τις δημόσιες επενδύσεις του άξονα 3 για τα έργα αγροτικής διασύνδεσης των Δήμων του Νομού Πέλλας.
Δύναται η Επιτροπή να με ενημερώσει αν η Ελληνική Πολιτεία υπέβαλε αίτημα αναθεώρησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κατά το έτος 2010;
Αν ναι, περιλαμβάνονται στο νέο Πρόγραμμα έργα των Δήμων του Νομού Πέλλας; Ποιά η θέση της Επιτροπής σε περιπτώσεις αναστολής εγκεκριμένων έργων, για τα οποία έχουν αναληφθεί προγραμματικές και δημοσιονομικές δεσμεύσεις; Πολύ περισσότερο ποιά η θέση της Επιτροπής όταν έχει υπάρξει αρχή τελέσεως των έργων;»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)