Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Τελειώνουν τα Λουτρα Πόζαρ

Ιδιώτες προ 

των πυλών  

 

Η έντονη φημολογία ,η οποία σταδιακά προχωρούσε και γινόταν είδηση ,φαίνεται πως ειχε βάσεις και σιγά  σιγά πρόκειται να απασχολήσει  την περιοχή, όσον αφορά την παραχώρηση των Λουτρών Πόζαρ σε ιδιωτικά συμφέροντα.  .

 Η όρεξη  ιδιωτών –επενδυτών έχει ανοίξει προ πολλού  και ως πολιορκητικός κριός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η εταιρεία  που δήθεν θα αναλάβει την αξιοποίηση των λουτροπόλεων . Στην ουσία το ενδιαφέρον περιορίζεται σε ελάχιστες από αυτές με αιχμή του δόρατος αυτή των Λουτρών Πόζαρ που βρίσκεται στην κορυφή της χώρας.

Ο πρώην Δήμαρχος  και πρώην πρόεδρος της επιχείρησης Δημήτρης Μπίνος , έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , πρόσφατο δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας  που αναφερότανε σε αυτό .Ρώτησε τον Δήμαρχο αν είναι γνώστης αυτού του δημοσιεύματος και αν έχουν γίνει κρούσεις από επενδυτές.  Ζήτησε να    ενημερώσει το δημοτικούς συμβούλους που είναι και μέτοχοι της   τι ακριβώς  συμβαίνει Κατηγόρησε τον Δήμαρχο , ότι απέχει απ όλα τα θεσμικά όργανα  όπου ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΌ ΤΟΥΡΙΣΜΌ. Τον κατηγόρησε για ολιγωρία και αδράνεια για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων με αυτή την εταιρεία που ουσιαστικά θα αναλάβει  τα πάντα και θα αφήσει τον Δήμο και την τοπική κοινωνία  απλούς θεατές . Μια επιχείρηση που κτίστηκε χρόνια τάρα με τεράστιες προσπάθειες , έχοντας και κοινωνικό χαρακτήρα , αλλά  συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής  με τις δράσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων

Αναρωτήθηκε από που αντλούν αυτά τα δικαιώματα οι οποίοι φερόμενοι επενδυτές  χωρίς να υπολογίζουν κανέναν. Κάλεσε τον Δήμαρχο να είναι σε εγρήγορση  και να μην επαναπαύεται .

Ο Δήμαρχος υποστήριξε  ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ασχολείται  με τα όποια δημοσιεύματα, ενώ επιτέθηκε κατά του Δ, Μπίνου  ,  επαναλαμβάνοντας ότι  έφερε την λουτρόπολη  στα πρόθυρα του κλεισίματος , ενώ αυτός την έσωσε τελευταία στιγμή. 

Θεώρησε  ότι το  δημοσίευμα το κατέθεσε ο Δ. Μπίνος για να φήσει να εννοηθεί  ο Χ. Μπάτσης και η παράταξή του θέλουν να πουλήσουν τα Λουτρά . Κατηγόρησε τον Δ. Μπίνο για μια ακόμα φορά ότι του είχε επιρρίψει   ευθύνες  υποστηρίζοντας ότι υπέγραψε ψεύτικες  υπεύθυνες  δηλώσεις για να πετύχει  την συνέχιση της λειτουργίας  της λουτρόπολης . Όταν αργότερα   , μετά την αποχώρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας , του Δ. Μπίνου , επανήλθε στο θέμα ,ο Σάκης Χατζηδημητρίου  επισήμανε ότι ορθώς έπραξε  ο πρώην Δήμαρχος , αν πράγματι υπάρχουν υπεύθυνε δηλώσεις με ψεύτικο περιεχόμενο και ζήτησε να πληροφορηθεί αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο , αλλά δεν πήρε  απάντηση .  Ο Χ. Μπάτσης τόνισε ακόμα σε όλους τους τόνους ότι οι άλλες παρατάξεις στρέφονται κατά των κατοίκων του Λουτρακίου , που κατέχουν πόστα στη διοίκηση  θεωρώντας  τους μη ικανούς. Και ο ίδιος όμως  στην πράξη κάνει το ίδιο , αφού δεν τοποθέτησε στο αξίωμα του Προέδρου Λουτρακιώτη , αλλά κράτησε  την προεδρία για τον εαυτό του .

Ο Δ. Ασβεστόπουλος , αναφερόμενος στο θέμα και την νέα εταιρεία που  έγινε ,,είναι καθαρά πολιτικό

Ο νόμος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση , στο κόμμα της οποίας πρόσκειται και ο Δήμαρχος. Πρότεινε ν γίνει επιτροπή  από τον Δήμο ,  την Περιφέρεια  και τους βουλευτές και να ζητηθεί  να κατατεθεί τροπολογία στην βουλή που να εξαιρεί τα Λουτρά Πόζαρ από αυτό καθεστώς. Το δε δημοσίευμα όπως υποστήριξε δεν είναι τυχαίο, αλλά εκπορεύεται από τους εμπνευστές του συγκεκριμένου νόμου,.

 

 Να σημειωθεί ότι όταν είχε  διαρρεύσει
το επίμαχο νομοσχέδιο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όσους ασχολούνται με τα ιαματικά θέματα .    Τελικά πέρασε  στα μουλωχτά και τώρα αναμένονται  τα όποια παρατράγουδα.

 

7 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Εσύ ρε ζωο τι ψήφισες ούτε για ζώο αξίζεις δηλαδή

      Διαγραφή
  2. Η σύνταξη του κατά τα άλλα δημοσιογραφικού άρθρου είναι κακή. Γράφετε λίγο πιο σωστά ελληνικά.
    Όσο για το περιεχόμενο σας, προσπερνώντας την ξεκάθαρη πολιτική σας θέση υπέρ του πρώην δημάρχου, ας γίνουμε λίγο αντικειμενικοί κ ας πιέσουμε κάθε υπεύθυνο ώστε να σωθούν στην ουσία τα λουτρά Πόζαρ κ να παραμείνουν στα χέρια του Δήμου. Αλίμονο αν τα ξεπουλήσουμε για συμφέροντα ημετερων.
    Η Αλμωοια ολόκληρη πρέπει να αντιδράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ εεε σκιζεις μιλάμε ποία είναι αυτή η αλμωοια που μένει τίνος είναι

      Διαγραφή
  3. Ευτυχώς κύριε Σαμάνδη είστε αντικειμενικός και δεν έχετε καθόλου μένος εναντίον της σημερινής δημοτικής αρχής.
    Ο λόγος είναι μήπως επειδή κόπηκαν τα κονδύλια τόσων χρόνων απο τα Λουτρά προς εσάς για δήθεν τουριστική προβολή της επιχείρησης σε τοπικό μέσο?
    Κάποιος άλλος βάλθηκε επειδή έχασε να κλείσει και την Λουτρόπολη λες και του ανήκει.
    Θεωρώ κύριε Σαμάνδη οτι είστε ενας καλός δημοσιογράφος αλλα τώρα τελευταία το έχετε χάσει λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι μασάς και συ την ίδια τσίχλα , αλλά δεν φταις, γιατί όλοι αυτοί που δέχονται κριτική αντεπιτίθενται λέγοντας ότι το κάνουμε επειδή δεν μας δίνουν χρήματα. Ο νόμος είναι σαφής για την προβολή και τον έχουν καταπατήσει άπαντες. . Όπως και η υποχρέωσή τους να ενημερώνουν τον κόσμο την οποία και αυτή την έχουν καταπατήσει. Σε παρακαλώ πες μου που βλέπεις το μένος κατά της δημοτικής αρχής. Εδώ έχει ξεκινήσει ένα παρασκήνιο και μεθοδεύσεις από υψηλότερα κέντρα. Απλά λέω ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να είναι λίγο περισσότερο υποψιασμένη. Αυτή είναι διοίκηση , αυτή οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να προλαμβάνει καταστάσεις . Αν πρέπει να με κατηγορήσεις για κάτι είναι ότι είμαι πολύ ήπιος σε αυτή την ενορχηστρωμένη και ύπουλη κατά ολόκληρης της περιοχής επίθεση .
      Όσο για τα διαφημιστικά κονδύλια από τα Λουτρά και τον Δπρος τα μέσα μας μπορείτε να διαπιστώσετε μπαίνοντας στην διαύγεια να δείτε την πορεία των...τεράστιων ποσών που έχουν διακινηθεί. Τόσα χρόνια , βλακωδώς ζητάμε να εφαρμόζεται ηυ νομιμότητα και η δεοντολογία.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σαμάνδη αντιλαμβάνομαι οτι κάποια ποσά πρέπει να δίδονται σε τοπικά μέσα για δημοσιεύσεις διάφορων ανακοινώσεων αλλα τα ποσά που δίνονταν σε συγκεκριμένο μέσο της τάξεως των είκοσι χιλιάδων τον χρόνο είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
      Εγώ δεν μασάω καμία τσίχλα απλώς είμαι περίεργος να μάθω αν εσεις απευθυνθήκατε στους αρμοδίους για το θέμα πριν ανεβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο. Διότι εγώ που απευθύνθηκα στους αρμοδίους μου έδειξαν απόσπασμα του νόμου που γράφει ρητά οτι εξαιρουνται οι λουτροπόλεις που έχουν άδεια. Μια άδεια που ένας αλλος δεν έβγαλε και πήγαν να την κλείσουν την Λουτρόπολη.
      Έχετε σκεφτεί την δυσφήμιση που μπορεί να προκαλείτε στον Τουρισμό της περιοχής ακόμα και στις επενδύσεις που ενδεχομένως επρόκειτο να γίνουν, με τέτοιου είδους αβάσιμα δημοσιεύματα που είναι οι σκέψεις σας ουσιαστικά, δημιουργούν αβεβαιότητα?
      Δεν είμαι με τον Μπάτση είμαι με την δίκαιη και καλόβουλη κριτική.

      Διαγραφή

(3)