Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στο κόκκινο οι σχέσεις Συμπαραστάτη –Πλειοψηφίας Δήμου Αλμωπίας.



Τεταμένες δείχνουν να είναι οι σχέσεις του Συμπαραστάτη του η πρόταση του Συμπαραστάτη και της Επιχείρησης του Δήμου Αλμωπίας Σταύρου Κλεισούρη  και μελών της πλειοψηφίας.
Αυτή τη φορά αιτία είναι η πρόταση
ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα κατά τη σύνταξη της περιληπτικής διακήρυξης διαγωνισμού του έργου "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ" έπειτα από ένσταση που υπέβαλε εργολάβος που αποκλείστηκε από τον εν λόγω διαγωνισμό.
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία ο Ν, Αποστολίδης δήλωσε ότι μπορούν να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα ,γιατί παραπλανήθηκαν από την τεχνική υπηρεσία και προχώρησαν στη λήψη απόφασης στην οικονομική επιτροπή ,η οποία ζημειώνει τον Δήμο. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης ,είπε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι πολύ καλά καταρτισμένη και έχει συντάξει πάρα πολλές διακηρύξεις έργων (σε αυτό συμφώνησε και ο Πέτρος Ζέρζης) .
Για τον λόγο αυτό θεωρούν έγκυρη την πρότασή της για απόρριψη του συγκεκριμένου εργολάβου ,που έχει προσφύγει στις αρμόδιες επιτροπές.
Ο Σταύρος Κλεισούρης που ζήτησε τον λόγο ,επανέλαβε , ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμο κάνει λάθος υπολογισμό.  Πριν την όποια απόφαση , έπρεπε να ζητηθεί η άποψη του νομικού συμβούλου.
Οι θέσεις του Συμπαραστάτη προκάλεσαν εμφανή δυσφορία σε αρκετά μέλη της πλειοψηφίας.
Ο εργολάβος προσέφυγε σε αρμόδια επιτροπή ,η οποία αναμένεται να αποφασίσει για την υπόθεση  την ερχόμενη εβδομάδα


3 σχόλια:

  1. Ο διαγωνισμος για την αναθεση της εργασιας , εγινε με τον Ν 28/80 , που υπαρχει πριν την υπαρξη του ΦΠΑ, και ο προυπολογισμος προβλεπεται ολικος προυπολογισμος όπως αυτος αναφερεται στον προυπολογισμο του Δημου , στην εγκριση δημοπρατησης της εργασιας αλλα και στην αποφαση του Δ.Σ. για τον τροπο δημοπρατησης δηλ 100.000€ .
    Ο Ν 28/80 ζητα εγγυητικη συμμετοχης 5% επι του προυπολογισμου εργασιας ή προμηθειας , και όχι 2% όπως μεταγενεστεροι νομοι ( Ν.1418 , Ν 3669/08 ) που αφορουν στην δημοπρατηση εργων και απαιτουν εργοληπτες Δημοσιων Εργων κατοχους ΜΕΕΠ.
    Η διακηρυξη του διαγωνισμου δημοσιευτηκε στο διαδικτυο , στην «διαύγεια» , οπου ρητα αναφερεται ο προυπολογισμος του εργου , και οι απαιτουμενες εγγυησεις συμμετοχης ( 5.000€) . Ολοι οι συμμετεχοντες , πλην ενός , κατεθεσαν εγγυητικη συμμετοχης συμφωνη με την διακηρυξη δηλ. 5.000€
    Εξαλου η διακηρυξη είναι κανονιστικη πραξη , και δεσμευει πληρως και απολυτως τους συμμετεχοντες στον διαγωνισμο , πραγμα που ρητως δηλωνουν με υπευθυνη δηλωση τους , ( κατεθεσε δηλωση ρητης αποδοχης ολων των ορων της διακηρυξης , και ο ενδιαφερομενος και αποκλεισθεις νομιμως ) ολοι οι συναγονιζομενοι στον διαγωνισμο.
    Ο δημος δεν ενδιαφερεται όπως είναι λογικο , για την καταγωγη των συμμετεχοντων , αλλα για την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και των ΔΗΜΟΤΩΝ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕ ΡΕ ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ Ο ΜΠΙΝΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΕΞΕ; Ο ΜΠΙΝΟΣ ΣΕ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ; ΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΣΤΟ Δ. Σ. ΠΡΟΧΘΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΕΤΣΙ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ! ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ; ΕΣΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΩΝΗΜΕ 23/6 ΕΧΕΙΣ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 28/80 ΚΑΙ ΑΠΟ 1418 ,3669/08.ΚΑΙ ΑΠΟ......
    ΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΜΑ ΟΛΛΕΣ... ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ .ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ % ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.....ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΗΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΟΜΑΗ.....ΠΑΣΟΗΣ.....ΕΞΑΛΟΥ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑ - ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΜΑΗ........
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΤΙΚΟ ISO 9000 ΞΕΡΗΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΜΑΗ ?......
    ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΤΑ ..ΟΛOΧΑΡΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ISO 9000 ???????
    ΑΝΩΝΥΜΕ 25 ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΘΑ ΦΥΓΗ ΠΟΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΚΑΘΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΝΑΡΚΗ ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)