Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αγνοούν την πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη , στον Δήμο Αλμωπίας




Στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν γράψει μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι του Δήμου Αλμωπίας το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σταύρου Κλεισούρη για την λειτουργία του ΧΥΤΑ . Δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια μέχρι στιγμής.
Στο μεταξύ , σύμφωνα με πληροφορίες ,αποκρύπτονται από τον Συμπαραστάτη , έγγραφα για την υπόθεση . Στο μεταξύ , σύμφωνα με άλλες πληροφορίες , δεν αποκλείεται να καταγγείλει την σύμβαση της διαχείρισης του ΧΥΤΑ πρώτος ο ανάδοχος , με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα όμως είναι ,ότι ο ΧΥΤΑ , δεν ανανέωσε την άδεια λειτουργίας  σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υποχρέωση του εργολάβου.
Να θυμίσουμε ότι ο Σταύρος  Κλεισούρης στο πόρισμά του ανέφερε:

Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων διοίκησης του Συνδέσμου Καθαριότητας μέχρι 30-9-2011 όσον αφορά την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου για την καταβολή της δαπάνης των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο ανάδοχος δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από τις  19/11/2008 και 2/4/2012  συμβάσεις και δεν κατέβαλε ως όφειλε μέχρι σήμερα τις  δαπάνες  των λογαριασμών της ΔΕΗ σύμφωνα με ρητή συμβατική υποχρέωση του.
Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από τυχόν διακοπή ηλεκτροδότησης στο Χ.Υ.Τ.Α και τις τυχόν παραλείψεις του αναδόχου που απορρέουν από τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και μόλυνσης του περιβάλλοντος από πιθανή έκρηξη βιοαερίου ,όπως μου ανέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος, επειδή  ο ανάδοχος  δεν πραγματοποίησε τις εργασίες αποκατάστασης των σημείων δυσλειτουργίας.
Δημιουργήθηκε έλλειμμα στη διαχείριση του Χ.Υ.Τ.Α από την καταβολή των δαπανών των λογαριασμών  της ΔΕΗ από το 2009 μέχρι και 31-9-2011, ποσού  15.690 ευρώ.
Δεν καταγγέλθηκε η από 2-4-2012 σύμβαση από το Σύνδεσμο Καθαριότητας σε βάρος του αναδόχου για αντισυμβατική συμπεριφορά του αναδόχου.
Για τους παραπάνω λόγους  πρότεινε:

    Να καταγγελθεί με απόφαση του Δ.Σ του Συνδέσμου η από 2-4-2012 σύμβαση λόγω αντισυμβατικής συμπεριφοράς του αναδόχου σε περίπτωση μη καταβολής της δαπάνης των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και για τυχόν άλλες βεβαιωμένες αντισυμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων.
    Να  επιδιωχθεί  άμεσα  η με κάθε νόμιμο τρόπο και με ευθύνη του Προέδρου του Συνδέσμου ,είσπραξη όλων των δαπανών που κατέβαλε ο Σύνδεσμος, αναίτια και αντισυμβατικά για λογαριασμούς της ΔΕΗ ,σε βάρος του αναδόχου.
    Να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου άμεσα, για αναζήτηση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στη διαχείριση του Συνδέσμου από την καταβολή του ποσού των λογαριασμών ΔΕΗ ύψους 15.690 ευρώ, σε περίπτωση μη τακτοποίησης από μέρους του αναδόχου της παραπάνω δαπάνης. 

Καταψήφισαν την πρόταση του προέδρου

Να θυμίσουμε ότι  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καθαριότητας στις 6 Μαρτίου  
ο Πρόεδρος Χρήστος Σπρίτος πρότεινε στο συμβούλιο την καταγγελία της σύμβασης.  Η πρόταση  του καταψηφίστηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , Σταύρου Καραμαριά , Τάσου Χρήστου από την παράταξη του Δημάρχου και Γιάννη Κετικίδη , από την παράταξη του Πέτρου Ζέρζη, οι οποίοι επικαλέστηκαν περισσότερη ενημέρωση.Από τη συνεδρίαση έλειπε η Αθηνά Δούκα . Μετά τη συνεδρίαση ο Χρήστος Σπρίτος υπέβαλλε την παραίτησή του.Λίγες μέρες αργότερα ,υπέβαλλε την παραίτησή του και ο Τάσος Χρήστου, Είναι άγνωστο αν οι δύο παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές.


2 σχόλια:

  1. O ERGOLABOS LEEI "BRIKAME NA ΠIDIΞOYME ASPRO KOLAR.KI" ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ. KALLA NA MAS KANEI AFOY AYTOYS PSIFISAME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ? ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)