Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά με την Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο ΠέλλαςΣυνάντηση στο γραφείο της στο Διοικητήριο είχε η Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πέλλας, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Πέτρου Ζέρζη.


Τα μέλη της Πρωτοβουλίας τα οποία επισκέφθηκαν την κ. Αηδονά έθεσαν το θέμα της κατασκευής Προαστιακής Σιδηροδρομικής Σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Π.Ε. Πέλλας, μέσω Γιαννιτσών με προέκταση στην Αλμωπία. Αναφέρθηκαν στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της προσπάθειάς τους και ενημέρωσαν την Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27/1 σχετικά με το θέμα.

Η κ. Αηδονά καλωσορίζοντας την Πρωτοβουλία δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα όπως, επίσης, τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για την κοινωνία και την οικονομία της Πέλλας αλλά και την ανταποδοτικότητα που θα έχει το έργο του Προαστιακού Σιδηρόδρομου για ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Χαρακτηριστικά, η κ. Αηδονά ανέφερε «η μετακίνηση μέσω ασφαλούς και σύγχρονου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου αποτελεί δείγμα του επιπέδου της ποιότητας ζωής και του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Είμαι ενημερωμένη για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και είναι στη θετική κατεύθυνση, αφού, ίσως, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τον προγραμματισμό και σχεδιασμό ενός τέτοιου έργου. Απαιτείται, όμως, συλλογική αντίληψη και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να προκύψουν θετικά αποτελέσματα που όλοι προσδοκούμε».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ζέρζης τόνισε την ανάγκη της υποστήριξης της προσπάθειας της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο και από τους Βουλευτές για την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών, κυρίως στο μέτωπο του ΟΣΕ για να ενταχθεί το έργο στον δεκαετή σχεδιασμό και να υλοποιηθεί. Κυρίως, όμως, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και η κουλτούρα που έχουμε ως κοινωνία για τη χρήση του σιδηρόδρομου ως μέσο μετακίνησης.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα της Πρωτοβουλίας για συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα το επόμενο διάστημα.

5 σχόλια:

 1. ναι ναι σιγουρα θα γινει κ αυτο οπως η παρακαμψη γιανιτσων - χαλκηδονας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αξιεπαινα ειναι τα μελη της πρωτοβουλιας, που το παλευουν παρα πολλά χρόνια, δυστυχως ομως κανενας πολιτικος του νομού μας δεν ειναι παντελονατος να απαιτησει ενα εργο αναπτυξης για τον απομονωμένο νομό μας. κριμα στους ψηφοφορους τους, αλλα και σε εμας, που βιωνουμε συνεχως αυτη την διακριση. Χωρις αουτο-μπαν, χωρις Εγνατια οδό, χωρις προαστιακο, χωρις εξοδο προς βορρά, χωρις αεροδρομιο. Η υποανάπτυξη σε όλο της το μεγαλείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. φτιαξτε πρωτα κανα δρομο και μετα βαλτε και ραγες, παπατζιδες ολοι τοσα χρονια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν πιστεύω σε τίποτα δεν ελπίζω σε τίποτα είμαι πολίτης του νομού Πέλλας ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. παλικάρια για να μην δουλευομαστε, υα εργα προγραμματιζονται και υλοποιούνται απο τις κυβερνησεις της χωρας. Μπραβο για υην επιμονη και την προσπαθεια σας. Αλλα μεχρι εκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή