Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

"Θα πάμε χωρίς φόβο"...



 O Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών για τις συνομιλίες με την Ελλάδα...

Δεν χρειάζεται να φοβάται η χώρα μας να αρχίσει τις συνομιλίες με την Ελλάδα για το όνομα. Θα ξεκινήσουμε με...
καλή διάθεση σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφορές». Αυτό δήλωσε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ( Με ρίζες απο την Χρύσα Αλμωπίας) στο ραδιόφωνο Ελεύθερη Ευρώπη.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πόσο κοντά με την Ελλάδα είναι η χώρα του για συμβιβασμό δήλωσε ότι «εξαρτάται τον συμβιβασμό, μακάρι να είναι το ιδανικό που θα ήθελε η πλειοψηφία αλλά είναι και ένας τρόπος να επιλυθούν τα προβλήματα και αφού είμαστε τον 21ο αιώνα ο συμβιβασμός μπορεί να βοηθήσει να φύγει το πρόβλημα και από τις 2 χώρες με τρόπο που οι διαπραγματεύσεις θα ικανοποιούν την χώρα μας και θα καλύπτουν τις ανησυχίες της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Όταν μιλάμε-σ.σ για τις διαπραγματεύσεις-πρέπει να σκεφτούμε πως θα είναι η ΠΓΔΜ σε 10-15 χρόνια. Καλό είναι να μην υπάρξει ούτε νικητής, ούτε ηττημένος.  Ένας ηττημένος λαός θα αναπτύξει μεγάλο εθνικισμό και καλό είναι να βρούμε ένα τρόπο που δεν θα νοιώσουν ηττημένοι και οι 2 λαοί».

Τέλος σε ερώτηση πόσο είναι έτοιμη η χώρα του να συζητήσει εκτός του ονόματος τα θέματα των βιβλίων και των μνημείων απάντησε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει συζητήσει ακόμη το θέμα αλλά καλό είναι οι πολίτες να κατανοήσουν ότι πατριωτισμός σημαίνει φροντίδα για όλα αυτά τα ζητήματα που θα βοηθήσουν την ΠΓΔΜ να ενισχύσει την κρατική της υπόσταση αλλά και που μέσω των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται θα υποστηρίξουν τον αποκλεισμό της χώρας μας.

newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Άντε ρε σύντροφε.. ελα σε περιμένουμε να πιείς και να φας στο χωριό του παππού σου του αντάρτη του χασάπη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)